Welkom op deze pagina

Iedereen van harte welkom hier.

Ik hoop dat je geniet van de verhalen die er komen en zijn en laat gerust even een berichtje achter ;-)

groetjes rebecca


woensdag 1 december 2010

feeling hot hot hot

Goedemorgen allemaal!
Dit keer voor jullie weer vroeg in de ochtend, voor mij laat in de avond. Ik ben er achter gekomen dat ik naast het zwembadgebied ook bereik heb van het internet en dat ik daar prima ‘s avonds met een laptop kan zitten, aangezien het hier nog vanavond erg warm is.
Het verhaal even thuis typen en foto’s uitzoeken en klaar is rebecca om up te loaden en hopelijk jullie blij met maken met een leuk verhaal.
Vandaag opnieuw een geweldige dag gehad. Ik lijk in herhaling te vallen, maar alles is hier zo overweldigend leuk en mooi. Het is echt ongelofelijk. Vandaag was de dag van animal kingdom, wat 8 jaar geleden ons favoriete park was. (tenminste mijn favoriet). Dus jullie kunnen het al begrijpen dat ik echt enorm veel zin had in deze dag. De vroege ochtend kon me niet snel genoeg gaan en had mijn wekker dan ook vroeg gezet omdat ik nog wel het blog van gisteren online wilde zetten. Het duurde allemaal weer iets langer dan gepland, maar was toch om half 9 klaar en had ontbeten. Neemt mams nog eens even op haar gemak een kop koffie. HUMZZZ dat zat niet in mijn planning, hahaha, maar ja, zonder caffeine kunnen de oudjes de dag blijkbaar niet aan, dus maar op een houtje bijten en ze een beetje laten opschieten.
Eindelijk stappen we in de auto richting animal kingdom. Maar oh oh, wat is dat disney terrein megagroot. Zodra we de ingang inreden hebben we ruim nog een 15 minuten gereden om bij animal kingdom te komen en dan was het nog rustig op de weg. Heel bizar. Op de parkeerplaats lijkt het druk te zijn en we lijken ver van de ingang te staan, daarom nemen we het karretje wat ons naar de ingang brengt. Lekker makkelijk. De tassencontrole daar is bijna niemand te bekennen en ook met ons kaartje komen we soepel het park in (zal die vingerafdruk nu wel echt kloppen, want paps heeft al 2 maal andere vinger gebruikt….) In het park is het behoorlijk druk om ons heen, maar we besluiten toch een aantal foto’s bij de fotografen te nemen en deze op de fotopass te laten zetten.

Ook een beeld van de tree of life mag natuurlijk niet ontbreken. Wat een prachtige boom is dit, echt een blikvanger als je het park binnenloopt. En met een stralende zon en een blauwe lucht, kan onze dag al eigenlijk weer niet meer stuk. Het is behoorlijk warm en het loopt tegen 10 uur. We lopen pardoes lilo en stitch tegen het lijf en mams en ik gaan samen met hen op de foto. Wat leuk! De kerstmutsen zijn natuurlijk ook nu weer mee, en daar had stitch wel interesse in..

Omdat de lion king show bijna begint en we daar in de buurt zijn, besluiten we snel hiernaartoe te lopen om deze meteen maar mee te pikken. Uiteindelijk komen we op een hele behoorlijk zitplaats te zitten. De show begint al meteen en is prachtig. Mooier dan ik me kan herinneren en krijg kippenvel en tranen in mijn ogen wanneer ik het nummer circle of life hoor. Heel erg mooi.




 Van de show heb ik enorm genoten en mijn ouders ook. Wat is dit toch een topshow. We zouden hem zo 3 keer op een dag kunnen zien. Maar het park is maar tot 5 uur open en we waren wat later dan openingstijd binnen en er is zoveel te zien, zoveel te doen. Hahahaha. Kom maar op, Rebecca leidt jullie wel door het park in. Animal kingdom is verdeeld in 4 werelden en in het midden de tree of life met nog een attractie. We gaan eerst na de lion king naar de andere kant van het park, namelijk azie. Waar 2 van onze eerst gewilde attracties staan, namelijk kali river rapids (soort piranha van de efteling maar dan veel leuker gethematiseerd) en expedition everest, een rollercoaster.
Fastpass tickets voor everest worden gehaald, want er staat maar een kwartier wachtrij voor kali rapids en het wordt rond het middaguur, dus een mooie tijd om lekker nat te worden. En nat worden we! Mams krijgt nog een poncho van een andere gast die er net uit komt, maar paps en ik krijgen natuurlijk weer een behoorlijk lading. Het lijkt wel alsof ze er een wedstrijd van maken wie ze het meest nat krijgen. Ongelofelijk. Er wordt gewoon door een waterval heengestuurd, hahahahaha, nat nat nat.. Maar heerlijk om te drogen in het zonnetje..
Na kali rapids is het nog geeen tijd voor everest en lopen we de volgende attractie in namelijk maharajah jungle trek. Dit is een prachtige wandeling langs verschillende wilde dieren.  En we zien dan ook bijzondere dieren. De beelden spreken voor zich en ook hier genieten we enorm van.



Na een heerlijk zakje gesuikerde walnoten gekocht te hebben (echt overheerlijk!) gaan pap
s en ik expedition everest te lijf, want mams durft niet. De fastpass houden we nog achter de hand voor als we nog een 2e keer willen. Wat een attractie. Dit mag je geen rollercoaster noemen. Dit is echt een thrillride! Het verhaal gaat over dat we met een trein de mount everest gaan beklimmen op zoek naar de yeti, maar de yeti vind ons. De coaster gaat achteruit, vooruit, stijle hellingen en maakt flink gebruik van de g krachten. Paps vond het echt heel stoer maar heeft aan 1 keer genoeg. Ik pak hem met de overgebleven fastpass nog een keer, maar kom er toch behoorlijk misselijk uit. Aan de gebeurtenissen van het afgelopen jaar heb ik een behoorlijk hevige vorm van bewegingsziekte gekregen en kon ik vroeger alleen niet tegen dingen die draaiden, zijn daar nu coasters bij gekomen. Hopelijk gaat dat straks wel goed, want was niet van plan om die thrillrides voorbij te laten gaan.


Na even wat gegeten te hebben in het volgende land, dinosaurland,  voel ik me al een stuk beter en gaan we op weg naar de volgende attractie. Dit is dinosaur, naar aanleiding van de film. Ook deze attractie is waanzinnig gemaakt. We reizen door de tijd in een truck en moeten op zoek naar de dinosaurus uit dinosaur. Dit gaat gepaard met een wilde rit en waanzinnige special effects. Deze ride is echt heel erg leuk! Maar ook opnieuw kwamen mams en ik hier goed misselijk uit. Tijd voor wat rustigers en we besluiten op pad te gaan naar een ander gedeelte van het park om een aantal meet en greets te doen met figuren. Maar halverwege valt mijn oog op…………. Pooh en tijger, meet en greet. Dit kunnen we mams natuurlijk niet ontzeggen, en stiekem vinden paps en ik het eigenlijk ook wel heel erg leuk. Door de fotograaf laten we foto’s maken, we zijn zo aan de beurt. Het bijzondere is dat de stafmembers het ook geen probleem vinden om een foto ook met je eigen camera te maken. Dat is toch wel heel leuk.



Inmiddels is het kwart voor 2 en waar we eerder over zaten te dubben (de musical van nemo of meet en greets) slaat nu weer terug naar de nemo musical, want daar zitten we dichterbij en het zou betekenen dat we vanavond niet meer terug hoeven naar dit gedeelte. Met een ferme pas lopen we door naar het theater, onderweg even luisterend naar kerstliedjes door een band gespeeld met hawai hemden. Heel grappig en leuk.

Ook hier zijn we net op tijd binnen, helaas iets mindere plekken, helemaal achterin en de mededeling dat er niet geflitst mag worden. Aangezien het heel erg donker is en dat we heel ver weg zitten is dat onmogelijk om dan te fotograferen en besluiten we alleen de show te filmen en verder lekker te relaxen en te genieten. Alhoewel we deze show wel de mindere van de lion king vonden, hebben we alsnog enorm genoten van het verhaal van nemo en de manier hoe dit is uitgewerkt door een soort van enorme poppenkast en liedjes van de mensen achter de figuren. Echt heel bijzonder is dit wel.Na de show worden weer de plannen omgegooid omdat het inmiddels bijna 3 uur is en de parade om kwart voor 4 begint en we die graag willen zien, maar ook willen we kilimanjaro safari doen. Dus eerst maar daarnaartoe. Het land afrika waar we een safari met eeen truck maken. We komen dus heel dicht bij de dieren, maar onze chauffeur heeft de vaart erin en heeft nauwelijks tijd om te stoppen bij de wilde dieren. Helaas hierdoor zijn bijna al mijn foto’s onscherp en hebben de rest van mijn ledematen behoorlijk wat blauwe plekken want we worden heen en weer geschut. Wel weer een hele mooie toch om te zien.


Als we deze attractie uit zijn is het inmiddels al 5 over half 4 en bijna tijd voor de parade.
We vinden nog een prachtige plek vooraan en ik hoef gelukkig niet tegen de zon in te fotograferen. Dus helemaal toppie.
De parade is extra afgestemd op kerst en dat is goed te merken. Er klinkt kerstmuziek uit de voertuigen, de mensen en voertuigen hebben extra kerstversieringen en als toppunt komt er sneeuw uit donalds wagen/boot. Heel erg leuk en hierdoor ook mooie plaatjes kunnen maken.





De parades brengen bij ons altijd het disney gevoel naar boven en daardoor kunnen we hier erg van genieten. Dat wil zeggen mams en ik, want paps vind het maar onzin, zo lang stilstaan om naar die dingen te kijken.  Oude brompot…. :-D
Na de parade hebben we 45 minuten te tijd om de laatste dingen te doen en we besluiten dat we toch wel graag met mickey en minnie in kerstsfeer op de foto willen. In dit park gaat dit een stuk makkelijker en sneller dan in magic kingdom omdat hier de wachttijden een stuk minder zijn. We konden sowieso merken dat het vandaag een stuk stiller was dan de afgelopen dagen, of dit lag aan het park. Alhoewel er wel voldoende volk op de been was, hadden we nauwelijks wachttijden. In camp mickey aangekomen staan we even in de rij bij goofy en hierna bij minnie.
Mickey is de rij te lang voor en papa is het al volledig zat….. We liepen al een beetje te klieren in de rij………


Na een zeer bevredigende dag, gaan we dan toch maar op weg naar de auto. we hebben lang niet alles gezien en voor mij blijft dit zeker weten favoriet. wat een geweldige combi de dieren, attracties en shows en wat een superleuke rides.
Bij de ingang worden we nog even aangesproken of we een vragenlijst willen invullen over ons bezoek en natuurlijk vinden we dit geen probleem. Hierna gaan we op weg naar de auto met het treintje, omdat de voeten moe zijn.Al snel arriveren we weer bij de auto en besluiten we via de publix naar huis te rijden, in plaats van meteen door naar het restaurant waar we willen eten, want het is nog vroeg.
Bij de publix wat boodschappen gedaan, helaas weer geen pins, en toen naar huis gereden.
Om 6 uur is het pikkedonker op het complex, maar het zwembad en de bijbehorende jacuzzi zijn nog tot half 10 open. Dus wat doe je na een vermoeiende en opnieuw lange dag????? Juist lekker je lichaam verwennen in een hete jacuzzi!

Dit was wel een groot succes en mams en ik genoten ervan.
Na een kwartier is het wel welletjes en gaan we ons aankleden. Ondanks de natheid en het feit dat het donker is, is het absoluut niet koud en kunnen we makkelijk in onze natte bikini buiten lopen. Vreemd hoor dat ze voorspellen dat het morgen een stuk slechter gaan worden.
Nadat we ons omgekleed hebben gaan we op weg naar premium outlets, waar nog wat pins worden gescoord om te ruilen in de disneystore. Hier hebben we met de medewerkers een geanimeerd gesprek over ditjes en datjes. Wat zijn de amerikanen toch ontzettend vriendelijk.
Op weg naar ons restaurant. 8 jaar geleden zaten we in mariott village at lake buena vista en hadden we een prima buffet restaurant voor weinig geld ontdekt. Na hier een paar keer langsgereden te zijn, blijkt dit het golden corral te heten, eigenlijk al bekend bij ons vanwege het forum, en besluiten we de proef op de som te nemen of het eten opnieuw weer zo goed smaakt.
JAAAA! Er is is volop keus in salades, warme gerechten, op allerlei soorten aardappels klaargemaakt, heerlijk rijst en groente en vlees. Dit is beter dan dat fastfood wat we inmiddels behoorlijk beu zijn uit de parken. We laden ons bordjes vol en eten het dan ook allemaal wel netjes op. Drankjes worden hier standaard weer bijgevuld zonder bijbetaling en er is volop keus in het toetjesbuffet, alhoewel daar bijna geen plaats meer voor is. We hebben heerlijk gegeten voor 10 euro per persoon!
Helemaal super dus. Na het eten rijden we nog even langs een gift shop en nadat rebecca een heel leuk bord met haar naam als straatnaam gekocht heeft, gaan we dan echt op huis aan.
Mijn voeten zijn doorweekt geraakt bij kali rapids en zijn niet gedroogd, dus zitten er dikke blaren op. Het is maar goed dat we zo morgen niet zo nodig hebben, want we gaan morgen naar discovery cove! Ze voorspellen hier behoorlijk kouder en slechter weer, maar we moeten het nog zien. Vandaag zweetten we zowat ons hemd uit, dus morgen? Hopelijk valt het mee. We gaan vroeg op en dan zwemmen met de dolfijnen. We zullen niet superlaat terug zijn dus morgenavond weer een update!
Fijne dag allemaal
Liefs rebecca

5 opmerkingen:

  1. hallo daar,

    Rebecca ondanks je blaren (wat zeer doet)hebben jullie wel heel veel voeten werk afgelegt. Wat een dag weer. En die foto's zijn Top kan niet wachten tot Alyssa wakker wordt om ze te laten kijken. Die zal dat helemaal geweldig vinden.
    Vandaag hier min 6 graden, maar het voelt aan als min 15 graden zij Piet Paulisma brrrrrr koud.
    En neem die kerst mutsen maar overal mee het staat jullie fantastisch...

    heel veel plezier vandaag

    Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wederom een heerlijke Disney dag, ik kan me zo voorstellen dat je in een Disney wolk zweeft.
    De sfeer is geweldig en dat beschrijf je leuk.

    Heel veel plezier in Discovery Cove, dat gaat de klapper wel worden vermoeden wij..

    Groetjes
    Rick en Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo Rebecca, ja Animal Kingdom is fantastisch!!! Had toevallig gisteren de foto van ons, Bryan, Nathalie (1,5 jaar)oma(tante Annie)en ondergetekende in mijn handen van onze trip in Animal Kingdom en herkende zoveel weer in jullie foto's, leuk maar een dag daar vertoeven is weer veel te kort! Wij waren daar in 2002.. hoe snel gaat de tijd. Geniet er van maar dat doen jullie volop. Wederom een zeer koude dag hier in Vleuten... brbr.. blijf nog maar even lekker daar in het warme Florida!
    groetjes Ans, Nathalie en Bryan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eeen heerlijke dag weer, met prachtige foto's!! Ook voor ons is Animal Kingdom favoriet. Hier loop je echt niet meer in de bikini, het is inmiddels -6 en voelt als -15...dus geniet nog maar extra van alle moois. Have Fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super foto's en weer een topdag.
    Heel veel plezier in Discovery Cove, wij wachten vol verwachting op de beschrijving van jullie belevenissen.
    groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen