Welkom op deze pagina

Iedereen van harte welkom hier.

Ik hoop dat je geniet van de verhalen die er komen en zijn en laat gerust even een berichtje achter ;-)

groetjes rebecca


dinsdag 30 november 2010

a magical day

Goedemorgen allemaal,
Ik typ dit nog diep in de nacht, maar eerdat ik het post wordt het morgenochtend, als het zwembadgebied open is ;-)
Vandaag opnieuw weer een waanzinnige dag in disney gehad. Nu al hebben we geen spijt van dat we opnieuw al die parken weer doen, alhoewel onze benen het daar absoluut niet mee eens zijn ;-)
Vanmorgen deden we het rustig aan, en alhoewel ik de wekker had gezet nam het bloggen en uploaden van foto’s toch weer veel langer in beslag dan dat ik gepland had en kwam een paps mij dan ook geirriteerd om half 10 halen dat het nu toch echt tijd was om te ontbijten en dat hij een eitje had gekookt. Dat hoef je mij niet 2 keer te zeggen en na 5 minuten het eeen klein beetje afgeraffeld te hebben kom ik dan ook aan in ons huisje.
Na een heerlijk ontbijtje gaan wij op pinnenjacht. We hebben een paar dagen geleden een heel goedkoop pinsetje ergens gekocht om te ruilen,en nu zijn we op zoek naar nog meer van deze setjes omdat ook wij de smaak van het ruilen te pakken hebben. Zelfs paps vind het leuk!
Eerst even naar een disney outlet vlak bij ons in de buurt op lake buena vista. Hier wel een liquidatie sale en ook nog geslaagd voor een tweetal goedkope kerstballen, maar geen setjes pins. Dan maar op weg naar premium outlets. Ik weet het zeker zegt mams en ook rebecca. Maar daar aangekomen hebben ze in ieder geval dat setje niet meer en zijn de pins daar toch wel prijzig. Ze hebben wel een aantal andere leuke aanbiedingen, dus pins voor vandaag worden er dan toch maar ingeslagen. Rebecca heeft er 8 en mams 7 om te ruilen. Op weg naar Magic Kingdom dan maar!
Het is inmiddels al 11 uur als we daar aankomen, en het blijkt redelijk rustig te zijn, wat we ook hadden verwacht. Opnieuw een foto van de parkeerplaats en dan op weg naar disney! Dit park is zo prachtig opgezet achter een meer, dat je er zelfs met een transport middel naar toe moet komen. Dit kan via de monorail of de ferryboat. Wij kiezen voor de boot want we hebben toch alle tijd van de wereld.
We genieten van het schitterende uitzicht over het meer en de warmte die gelukkig hier weer is. Ook hebben we 3 kerstmutsen mee om wat leuke foto’s te maken.



Aangekomen aan de andere kant gaan we opnieuw door de tassencontrole, waar het ook een stuk rustiger lijkt dan epcot en dan via de poortjes magic kingdom binnen. Bij de entrée staat een man nog grapjes te maken over onze kerstmutsen en mams vond hem wel zo grappig dat ze met hem op de foto wilde.
We lopen mainstreet in en alles is al in kerstversiering. Echt prachtig! Het is hier toch wel behoorlijk druk, vreemd want het is een gewone maandag. Doorlopend en genietend zien we inderdaad wel enorm veel mensen om ons heen.
We nemen wat foto’s, genieten van de sfeer om ons heen, een aantal verklede mensen die kerstliedjes staan te zingen, en natuurlijk het prachtige kasteel aan het einde van mainstreet en lopen langzaam maar zeker richting het plein.
Daar aangekomen besluiten we om het rondje gewoon linksom te doen en zoveel mogelijk attracties mee te pakken en de shows, wanneer we die tegen komen.
Adventureland ziet er al heel anders uit dan in parijs, en daar komen we de vliegende tapijten van alladin tegen. Deze draait mij iets te snel rond en we besluiten om in een vogelshow te gaan. De tikishow. Als we daar staan te wachten zie ik tegenover ons jungle river en besluit ik daar fastpassen voor te halen, want het is daar over het algemeen vrij druk. Ook nu staat er al een wachtrij van 45 minuten. Die kunnen we zo mooi omzeilen. Ik krijg tickets die over een uur al ingaan, dus dat is boffen.
Het is inmiddels tijd voor de vogelshow, dit is een muziek en lichtshow in een ruimte met vogelpoppen. Vanwege de muziek vinden we dit wel erg leuk en aan alle kanten is er wat te zien, en omdat je stil moet zitten, heb je volop entertainment rondom je heen.


De show is na 10 minuten afgelopen en we hebben nog wel een drie kwartier voordat de fastpassen in gaan. Alhoewel het al half 1 is hebben we nog geen trek om te lunchen en lopen we naar pirates of the carribean. Een van de favorieten ook uit parijs. Halverwege lopen we nog jack sparrow tegen het lijf tijdens een open lucht show en opnieuw valt het op hoe goed de acteurs in hun rol zitten wanneer ze hun pak aan hebben. Echt genieten is dat hier.
Bij de attractie is slechts 10 minuten wachtrij en we sluiten dan ook gretig aan. In de wachtrij wordt je wel vermaakt door de thematisering die hier heerst. Al snel zijn we aan de beurt en mogen we aan boord. Deze attractie is heel anders dan in parijs en er wordt veel meer grapjes met jack sparrow ingemaakt. Je ziet hem overal in terug.


 
Ook is er maar 1 lichte afdaling. De attractie duurt ongeveer 5 minuten en we staan dan ook alweer snel buiten. Nog even een corn dog kopen (een hotdog met een deeglaagje eromheen) en dan is het tijd voor jungle river. Deze attractie heeft 8 jaar geleden behoorlijk wat indruk achter gelaten en we hebben heel veel zin om die opnieuw te doen.
Ook hier stap je in een boot en ga je een jungle cruise over de rivieren van de wereld maken. Anders dan in epcot draait het hier niet om informatie maar om entertainment, en de (neppe) wilde dieren zijn dat ook niet te overzien.



 
 Aan alle kanten is wat te zien en om alles goed in je op te nemen (lees mooie foto’s te maken :-D) zou je de attractie eigenlijk 2 keer moeten doen. Maar de wachtrij is inmiddels al 60 minuten dus we houden het na 1 keer voor gezien.
We gaan proberen ergens iets te eten te halen en gaan het volgende land in, namelijk frontierland. Hier is ook een enorm leuke attractie die er in parijs niet is, namelijk splash mountain, waarin je in een boomstam door een leuke attractie vaart en er kleddernat uit komt. Aangezien het behoorlijk warm is vandaag en het nog midden op de dag is vinden we dit een leuk idee om te doen en sturen we paps er op uit om fastpassen te halen. Wij zoeken ondertussen iets anders dan een hamburgertent om te lunchen….. Het wordt na lang zoeken kipnuggets met friet, want voor een andere maaltijd kunnen we niets vinden (een hotdog of eeen salade ofzo ;-))
Paps heeft zijn opdracht vervuld (denken wij) en komt terug met de fastpassen en we gaan in de rij staan voor het eten. Deze rij lijkt niet heel lang, maar duurt echt eeuwen. Na een half uur zijn we dan eindelijk aan de beurt en hebben we ook een tafeltje om aan te zitten. Top dus!
De lunch smaakt prima en omdat we inmiddels toch op tijd zijn (we ruilen wel wat pins om die 10 minuten nog te verdrijven) gaan we op weg naar splash mountain. Daar aangekomen blijkt paps kaartjes voor big thunder mountain gehaald te hebben. Heel wat anders!!! HAHAHHA. Dan maar daarin, maar eerst even fastpassen halen voor splash mountain, anders wordt het echt te laat om hierin te gaan. De lucht trekt al weer wat dicht. Helaas de fastpassen halen lukt nog niet en vervolgens ben ik 10 minuten aan het zoeken waar die ouwelui van me toch zijn, omdat ze niet meer op dezelfde plek staan. Dom dom dom! Gelukkig elkaar gevonden en dan toch maar in big thunder mountain. Uiteindelijk bleek deze fastpasslaan langer te zijn dan de gewone rij, maar dat kan de pret niet drukken. Mams vind deze achtbaan gelukkig niet te eng, omdat ze hem al uit parijs kent en kan gelukkig gewoon mee. Hartstikke leuk! Na een kwartier zijn we aan de beurt en komen we er helemaal enthousiast weer uit.
Snel wat fastpassen halen voor de juiste berg (splash mountain) en dan maar eens op weg naar de wereld van pooh, want mams kan niet meer wachten.
Op weg naar fantasyland lopen we bijna tegen de parade aan en vinden we een leuke plek om deze nog goed te kunnen bekijken. We waren het niet van plan, maar ja je komt nu toch nergens meer doorheen, dus dan maar eens deze parade zien, in plaats van zaterdag.
Ondanks een aantal bewegelijke mensen voor me flink wat foto’s gemaakt en ook een aantal leuke zitten hier tussen.



Toch is de wens nog wel deze zaterdag weer te zien en dan hopelijk vanaf de andere kant met een beter overzicht, want we moesten nu wel heel snel kijken. En ach ja het is zeker weten geen straf deze parades van disney meerdere malen te moeten zien :-)
Onderweg gaan we even een trading station binnen voor pins en paps wacht buiten in de schommelstoel…. Hij wordt ook al een dagje ouder……………………….
Nu toch echt op weg naar de wereld van pooh, alhoewel rebeccca liever de show bekijkt die wordt gegeven voor het kasteel. Helaas dan straks maar.
Bij pooh aangekomen wil mams eerst naar de pooh store om te kijken of ze hier andere kerstballen kan scoren, want die heeft ze nog niet ;-) Helaas pindakaas, geen andere ballen hier, dus ze heeeft pech gehad en daar heeft ze wel flink de balen in.
Dan maar terug lopen naar de show bij het kasteel. De dreams coming true show.
We vinden nog gemakkelijk een plekje omdat veel mensen tijdens de show blijven zitten, dus kan echt prachtige foto’s maken met de namiddagzon op het kasteel.
Ik geniet van de show en de prachtige beelden die ik kan maken en voor mij kan het niet beter.






Ook mams geniet op en top van de goede plekken die we hebben en de magische sfeer die disney in zijn shows gooit. De zang, dans en figuren zijn heerlijk op elkaar afgestemd en we genieten met volle teugen.
Helaas is de show weer veel te snel afgelopen en gaan we op zoek naar paps, die keurig zit waar we hem neergepland hebben, want zijn voeten waren te moe, hahahahahaha. Hij wordt er helemaal uitgeput van. Het is inmiddels kwart voor 5 en tijd voor een bak koffie vind paps. In mainstreet vinden we een bakkerij met allerlei lekkers en koffie, dus daar wordt even wat te eten en te drinken gehaald. Mams heeft weinig zin om weer terug te lopen naar frontierland voor splash mountain, dus die laten wij achter in mainstreet bij de winkels en gaan zelf op weg naar splash mountain.
Hier aangekomen kunnen we zo de lange rijen mensen voorbij lopen (wachttijd 50 minuten om 5 uur) en zijn we zo aan de beurt via de fastpass. Geweldig systeem dit!
En wat een waanzinnige attractie. We werden gewaaarschuwd dat we nat zouden worden, en eigenlijk zouden we beter moeten weten, want als er in amerika staat dat je nat kan worden wordt je dus ook daadwerkelijk drijfnat. Nou we zaten nog geen minuut in de boot en we gaan langs een helling en we worden gewoon tot ons ondergoed kleddernat vanwege de andere boot die van de helling afdenderd……… DUS……………… Oke, hahahahaha, lachen. De attractie draait niet alleen maar om nat worden want gaat door een bos met broer konijn, de vos en een beer (ken even de naam niet) Het is opnieuw weer super uitgewerkt en we genieten van het feit dat  deze attractie niet alleen maar om nattigheid draait.  Na nog een enorme helling gehad te hebben, waar we minder nat werden dan toen we ernaast zaten, komen we aan het einde van deze 10 minuten! Durende rit. Wat een superattractie! Die gaan we zeker weten zaterdag opnieuw doen, maar dan wel droge kleding mee! En een onderwatercamera……
Snel kleed ik me even om in een driekwartsbroek en lopen we verder met drijfnatte kleding weer terug naar mainstreet.
Het begint inmiddels donker te worden en dit levert prachtige plaatjes op.


 
We komen midden in een dansparade terecht, en natuurlijk vinden we mams snel en kunnen we een paar plaatjes schieten. Paps vind het helemaal leuk.
Na dit kijken we ook nog even wat mee in de winkeltjes, maar mams vind het maar allemaal niets, omdat ze hier niet de dingen kan vinden die ze zocht. Helaas, dan maar genoegen nemen met de spullen die ze al had!
Wat nu te doen? Onze voeten zijn behoorlijk moe en we moeten (helaas) in het park blijven omdat we de wishes dissert party gaan doen om kwart over 8. Het dichtsbijzijnde land is tommorowland en dat vinden we alledrie helemaal leuk.
De eerste attractie die we tegen het lijf lopen is the great escape van stitch. Hier is opnieuw geen wachtrij (enorm veel geluk vandaag opnieuw met wachttijden ondanks de enorme drukte!) en we kunnen zo doorlopen. Hier worden we weer getraind om op het ruimtestation te komen werken waar ze vijandelijke aliens opvangen en stitch is zo’n vijandelijke alien. Na een voorfilmpje komen we in een ruimte waar we rondom een grote staande tank moeten gaan zitten en we een beugel over ons heen krijgen. Dan begint het avontuur. Het is een show rondom de stoelen heen die draait rondom de ontsnapping van stitch uit die grote tank. Via interactieve geluiden, sensaties (blazen in nek, kriebelen met voorwerpen In de nek) en nattigheid (IK BEN NET BIJNA DROOG!) wordt deze attractie geweldig uitgevoerd. We gieren alledrie van het lachen en schreeuwen als we in vies in ons nek voelen. Wat is dit opnieuw weer een super attractie!
Hierna krijgt rebecca nog een leuke knuffel van stitch, jajaja mij favoriet, en halen we een fastpass voor de attractie buzz lightyear aliens attack.
We hebben nog 45 minuten opnieuw en besluiten in monsters inc llaugh floor te gaan. Opnieuw een onbekende attractie. Deze videoshow (opnieuw interactief) draait om de gasten aan het lachen te maken met allerlei soorten grappen en videotrucs met het publiek om zo stroom voor de monsters inc stad in te zamelen. Mams begreep er weinig van maar paps en ik konden toch wel lachen om deze humor, maar het is wel erg amerikaans.
We vinden het na deze attractie toch wel tijd om iets te eten, want tja, alleen toetjes is ook niet echt heel gezond. We besluiten voor de hotdog te gaan, maar waar oh waar hebben we dit tentje toch gezien dat we die konden halen. Tja, dan toch maar even naar het restaurant lopen. Helaas hier staat een wachtrij van 3 kwartier en daar hebben we geen trek in. Dan maar doorlopen en zoeken. Maar het halve park doorgelopen en echt nergens een hotdog stand te vinden. Dan maar weer terug naar tommorrow land en de attractie doen en maar geen avondeten. Naast buzz lightyear vinden we doodleuk een tent waar ze wel hotdogs verkopen. Staan we 10 minuten in de wachtrij, zijn de hotdogs op! Dat is toch wel een beetje pech hebben, het lijkt wel alsof ons geen hotdog is gegund. Dan maar op weg naar buzz en eten we wel wat extra van de toetjes :-D helemaal niet erg!
Deze attractie vinden we alledrie erg leuk, aliens neerschieten met die handpistooltjes, waarin je een wedstrijdje doet tegen elkaar. Ondanks mijn grote bewering dat ik ze wel in zou maken, komt paps als winnaar uit de bus. (maar ik zat wel alleen in de kar, en moest ook zelf sturen ;-) hahahaha)
Dan is het zover, het is tijd voor de wishes dessert party. Hier mogen we onbeperkt taartjes en toetjes eten en hebben we daarna een prachtige plek om van de vuurwerk show wishes te genieten..
De toetjes zien er geweldig uit en we laten ze ons dan ook goed smaken.



 
Na dik een half uur gaan we ons opstellen voor de vuurwerkshow en die is echt magisch! Er wordt echt een verhaal verteld over wensen en vuurwerk is afgesteld met muziek. De hele show heeft paps gefilmd en ik heb geprobeerd foto’s te maken. Maar vooral hebben we alle drie enorm genoten van het schitterende vuuurwerk en de muziek erbij.






 
Na een half uur zit het er echt op en gaan we samen met de andere meute op weg naar de uitgang. Hier wordt het dringen geblazen want we moeten toch echt weer eerst  met een transportsysteem naar de andere kant van het meer.
Toch komen we daar vlug en ondanks de drukte zijn we binnen een half uur bij onze auto. Die keurig nog op dezelfde plek stond.
Paps had ook nog enorme drukte naar buiten verwacht, maar dit viel nog reuze mee. Al snel zijn we alweer op de 192 (de weg van ons complex die wel heel lang is) en komen we langs de supertarget. Hier lopen we nog even naar binnen om te kijken of het hier niet was waar we de hele goedkope setje hadden gekocht. Maar ook hier grijpen we mis. We snappen er niets van.
Maar het boeit ook even niet zoveel. Het is 10 uur, we zijn moe en hebben een geweldige dag achter de rug dus op naar huis.
Om kwart over 10 zijn we thuis en duik ik lekker onder douche en schrijf daarna dit verhaal en zoek de foto’s uit. Opnieuw ben ik superblij met sommige beelden die ik heb geschoten.
Morgen (vandaag als jullie dit lezen) gaan we naar animal kingdom (mijn favoriet van de vorige keeer) en dit beloofd weer een geweldige dag te worden. We willen vroeg weg en zal dus ook vroeg opstaan om dit online te zetten.
Nog even een reactie die op de reacties wilden geven van een aantal mensen.
Allereerst superr bedankt voor alle reacties en complimentjes, ze doen goed en brengen glimlachen op onze gezichten.
Cynthia en theo, als jullie dit lezen, welkom in florida. Hoop dat jullie ook zo genieten in miami en naples. Helaas pas morgen of overmorgen tijd om bij te lezen maar ga het bijhouden (tis lastig geen internet op de kamer hoor! Hahahahahah verwend he?) en tot snel! Tis hier in orlando wel een stuk kouder. Goed om te horen dat naples bevalt!
Gail, super leuk dat je meeleest, alles goed op het werk?
Rick en mandy en alle andere mensen van het forum, ook te gek dat jullie meelezen, tis ook weer een gedeelte van de florida gekte he? Tips horen we altijd graag!
Donita en jelle, zou erg grappig zijn als we elkaar eens een keer tegen komen.
Familie, brrrrrrrrrrrrrr, we leven met jullie mee. Wordt hier zo ook een stuk kouder, maar ja geen -2 :-)
Nou heel veel liefs na dit ellenlange verhaal maar weer.
rebecca

5 opmerkingen:

  1. Zwaar werk he ;-), zo'n blog bij houden, en ook best verslavend vind je niet.
    Je hebt weer een geweldig verslag geschreven, net of we erbij waren. Wij zijn vorig jaar alleen naar Sea world geweest, door je verslagen kunnen wij beslissen welke parken we deze zomer gaan bezoeken.
    Veel plezier morgen, maar dat is jullie wel toevertrouwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sjonge wat een mooie dag hebben jullie achter de kiezen, en wat een fraaie foto,s en meer dan volledig verslag helemaal TOP !!!

    Net alsof we met jullie mee zijn zeg.
    We krijgen er wel vet heimwee van... maar gunnen het het jullie van harte hoor, enne..we zijn echt niet veel meer als STIKJALOERS, maaruh schrijf lekker door ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi luitjes,

    hier even een reactie van Marijke. Met Melanie gaat het goed ze heeft het naar d'r zin. Het huis schiet ook al op. Als julie nog geen snowglobe hebben gekocht doe dan maar winnie de pooh en tinkebell kerstballen.

    dikke kus Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooi verslag heb je ervan gemaakt, niet zo gek dat het zoveel tijd kost. Dat vond ik afgelopen zomer ook maar mijn verslagen waren toch echt wel een stukje korter.
    De foto's zijn trouwens ook mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi hier een berichtje van Alyssa

    ik vind jullie foto's heeeeeeeeeeeeeeeeel erg mooi vooral van die prinsessen.

    kusjes Alyssa

    BeantwoordenVerwijderen