Welkom op deze pagina

Iedereen van harte welkom hier.

Ik hoop dat je geniet van de verhalen die er komen en zijn en laat gerust even een berichtje achter ;-)

groetjes rebecca


maandag 29 november 2010

Eerste disney park, epcot

Goede morgen allemaal,
De dag begint hier alweer prachtig warm en drukkend, gaat vandaag hier zo'n 28 graden worden en dat is welkome verandering na de zzaterdag, waar het vrij fris was en we de hele dag met lange broeken hebben gelopen, gisteren was het al wat beter, maar 's ochtends nog erg fris.
Gisteren zijn we naar epcot geweest en wat een prachtig park is dit zeg! Wij hebben dit park de eerste keer zwaar onderschat.
Epcot bestaat uit 2 gedeeltes, 1 world showcase gebied, waar je allerlei verschillende landen terug vind die nagebouwd zijn, en een future world gebied waar je allerlei informatieve en leuke attracties terug vind.
De dag begint al goed gisteren, omdat we vroeg willen had ik de wekker om 7 uur gezet om eerst mijn blog online te zetten. Gaat het slot van het zwembadgebied er pas om 8 uur af! dus helaas. Dan maar op naar de mac, waar ze wifi hebben, paps vergezeld me. Gelukkig is het maar 5 minuten rijden en kan ik hier het blog online zetten, maar de upload snelheid is niets. Daardoor gaat foto's uploaden alsnog eeuwig duren.
Inmiddels is het kwart voor 8 en besluiten we na een kop koffie terug te rijden naar club cortile. en daar kan ik dan foto's online zetten. Zo gezegd zo gedaan en paps maakt mams ondertussen wakker.
Het duurt toch allemaal wat langer dan gedacht, maar het lukt zo wel. We wilden gaan ontbijten bij denny's omdat we daar de cappuchino zo lekker vinden, maar besluiten het voor de tijd toch even bij getoast brood te houden. Vandaag en woensdag en eventueel dinsdag zijn de enige dagen dat we echt op tijd weg willen. Morgen kunnen we rustig aan doen want gaan we naar Magic kingdom en dat is een park wat we meerdere dagen gaan bezoeken.
Na een getoast broodje gaan we op weg, met een quick stop bij de walmart, waar we even postzegels kopen voor de kaarten die we willen versturen... Helaas geen brievenbus, maar die hopen we in disney tegen te komen.
Na deze stop, waar mams gelijk nog wat leuke pins vind, gaan we op weg naar epcot, wat maar 10 minuten rijden is.
We komen op een enorm parkeerterrein aan en na en tip fotograferen we onze plek zodat we het vanavond makkelijk kunnen terug vinden. Het is pas 10 over negen en de drukte valt mee.

Dit park hebben wij de vorige keer alleen maar in de avond gedaan en alleen world showcase en daardoor het park zwaar onderschat want we vonden er helemaal niet zo heel veel aan. Na wat gelezen te hebben blijkt epcot toch veel meer in zijn mars te hebben dan we dachten. En heb ik een flink aantal tips attracties gehad die we echt moeten doen!
Op weg naar test track, om daar een fast pass te halen want daar staat al een half uur wachtrij en we willen onze tijd zo productief mogelijk gebruiken. Na de fastpass gaan we met zijn drieen! jajaja mams gaat overal mee in vandaag, want hier zijn geen coasters, in de rij staan voor mission space. We kiezen voor de minder intense rit, want we worden alle 2 behoorlijk snel bewegingsziek en daar is deze attractie erg bekend voor. De disney sfeer is geweldig om te zien in de attracties want het hele verhaal wordt prachtig uitgewerkt. Deze attractie gaat over dat we een ruimtereis naar mars gaan maken en we zijn met zijn drieen een crew van een spaceshuttle. Na een voorlichtingsfilmpje mogen we plaats nemen in een simulator die ook echt een voorruimte voorsteld van een spaceshuttle. De muren komen op je af en we hebben een joystick om de shuttle te besturen en moeten wanneer het verteld wordt verschillende knoppen indrukken. ook kunnen we meekijken op een scherm waar we heen gaan. Zoals je misschien al merkt vonden we deze attractie prachtig en heel leuk om te doen. We landen veilig op mars.
Hierna gaan we lekker eeen kop koffie halen want het is al bijna tijd voor de fastpass en al lang tijd voor koffie geweest. Deze smaakt prima op een bankje in de zon. Ondertussen is mams (en ik ook een beetje) eigenlijk wel een beetje erg nieuwsgierig naar die pins trading. Disney heeft allerlei pins uitgebracht (soort broches) in alle soorten en maten met natuurlijk disney figuren erop en die kan je overal kopen en ruilen met castmembers of andere bezoekers. We komen er achter dat we dit erg leuk vinden, omdat we voor een nichtje van ons een aantal pins met dopey zoeken. Dus zijn nu zelf ook verslaafd.
Inmiddels na een koffie incident, mams stoot koffie over haar broek en vest en alles zit ondern ;-), is het tijd voor testtrack. Ook hier de uitgebreide thema uitwerking. Testtrack gaat over dat je een auto gaat testen en je met de auto door verschillende testen heen gaat, snel rijden, hellingproef, warm, koud, en natuurlijk stoootproeven en hard remmen. Dit alles gebeurd in zo'n auto.

Ook deze attractie was super! Vooral het eind waarin de auto wel 140 km over een racetrack gaat en dus heel snel gaat. We genoten er alle drie enorm van!
Aan het einde van de attractie hebben we de foto op de fotopass gekregen, waar je alle foto's kan zetten die in disney gemaakt worden en deze dan later kan bestellen. Hele handige manier, maar geloof wel erg prijzig.
Na testtrack gaan paps en mams even een winkel in en loop ik snel door om fastpassen te halen voor een andere hele populaire attractie, namelijk soarin. Hier staat om half 11 inmiddels al 70 minuten wachtrij (het is relatief druk vandaag) en de fastpassen worden al afgegeeven voor 2 uur vanmiddag, dus nog een tijdje te gaan.
Daarna lopen we op ons gemak naar het andere gedeelte, nog steeds in futureworld maar waar ze meer een soor t gebouwen met attracties hebben gemaakt in thema. De thema's water, land en fantasie.
Eerst is water aan de beurt,

Hier draait het om 2 attracties namelijk beide met nemo! Helemaal leuk dus.
Het eerste gaan we in en dan zitten we in zo'n schelp en achtervolgen we nemo door de film heen, met een prachtige entourage eromheen



Opnieuw een hele mooie attractie in thema. Daar uitgekomen komen we bij allerlei aquaria's uit. Dit hadden we niet verwacht! Wat leuk!
Hier hebben we ruim 1,5 uur rondgelopen en ook aquaria's met haaien, roggen, dolfijnen en allerlei tropische vissen.


Hierna volgt een interactieve show met turtle, voornamelijk op kinderen gericht waarin ze vragen kunnen stellen aan de schildpad uit nemo, maar is staat gewoon op een scherm, erg grappig.
HIer is het wel lunchtijd geworden, half 2 en gaan we wat eten in het gebouw the land, waar weer een heel eetpaviljoen zit. Onderweg ruilen we diverse pins. Wat een grappige hobby is dit.
Na de lunch gaan we in living with the lands, een boottocht door wat de aarde te bieden heeft en de kassen van epcot. Het klinkt niet zo heel boeiend, maar disney weet hoe je er een show van kan maken. We genoten ook hiervan. Na de boottocht pakkken we een natuurfilm mee met de figuren uit de lion kiong, genaamd de circle of life, en dan willen w eeven buiten van het prachtige weer gaan genieten. De lange broeken van vanorgen zijn alweer omgeruild voor wat kkoelers en dat is prima.
Na een half uur gaan de fastpassen in voor soarin, waar nog steeds e70 minuten  wachttijd staat. Ongelofelijk, vooral omdat we verder nog nergens hebben hoeven wachten.
In soarin ga je op een rij in stoelen zitten en deze stoelen worden dan allemaal voor een groot scherm getild, zodat je allemaal een goed uitzicht hebt en niemand voor je hebt, alsof je zweeft over de wereld. Met prachtige natuurbeelden en spectaculaire uitzichten. Ook deze atttractie vonden we weer super. We hebben nog hard gelachen want mams heeft behoorlijke hoogtevrees en vond dit al eng, terwijl je zo goed als stil hangt, ook kreeg paps de riem niet om en daarna niet meeer los, dus oh oh oh.
Na Soarin hebben we buiten even van de zon genoten en een leuke foto voor de kerstboom gemaakt

Het begint inmiddels wat bewolkter te worden en de benen beginnen we ook te voelen. Epcot is enorm groot en we hebben nu pas een groot gedeelte van de eerste helft gehad. Maar we hebben nog de hele dag. Het is inmiddels kwart over 3 en in verband met de kerst wordt er een gospelshow gehouden op een plein. Dat wil ik niet missen en ik installeer mijn ouwelui op een bankje met koffie en een koek en loop zelf terug naar de show.

0ok hiervan opnieuw genoten en enorm in de kerstsfeer gebracht. Het hele park is overigens in kerstsfeeer met een kerstboom, landschapsversiering die te maken hebben met kerst en overal versiering en lichtjes. Heel mooi.
Na de kerstshow besluiten we het laatste gebouw te doen in future world, namelijk imagination, fantasie.
hier treffen we nog een erg leuke attractie, Imaginework. Dit is een reis waarin je word rondgeleid door het laboratorium van een proffessor, maar waar er een beestje wat hij gecreeerd heeft met zijn fantasie, figment, de tour overneemt en allerlei grappige dingen doet. Het beestje vond ik vertederend en was dan ook op slag verliefd :-D


Na deze attractie kwamen we een oude bekende tegen, namelijk captain eo. De oude 3d film uit disneyland parijs met michael jackson. Paps wilde deze erg graag nog een keer doen (van mij hoefde het niet zo, ben niet zo weg van 3d en de heks uit de film, maar toch maar toe gegeven)
Na deze film wat foto's geschoten en doorgelopen naar world showcase. Onze voeten beginnen aardig te voelen, hahaha, dat lopen zijn we niet meer gewend hoor.
Hier passeren we wat landen en kijken we onze ogen uit. Het wordt inmiddels donkerder, rond 6 uur en we besluiten wat te eten in amerika, vooral omdat we geen reservering hebben in de landenn hier en we in amerika een andere show willen zien, namelijk de candlelight processional. Waar het kerstverhaal wordt verteld door een beroemdheid met behulp van eeen koor.
We passeren ook nog de kerstman met zijn vrouw.

en schieten wat leuke foto's in marrokko


Hierna eten we een hamburger in amerika, hoe kan het ook anders? en gaan daarna in de rij staan voor de candlelight processional.
En een enorme rij staat er al een half uur voor aanvang!


Wel een prachtig uitzicht over het meer, met een verlichte wereldbol en de kerstboom. OH OH OH wat genieten we hiervan.
De candlelight processional is ook echt prachtig met een geweldig gezang, van het enorme koor
Paps vind het echt een stuk minder prachtig, die gaat lopen irriteren tijdens het stuk wat ruim 3 kwartier duurt. en dat werd niet door mij en de mensen voor mij gewaardeerd, hahaha\ha.
Hierna lopen we door richting uitgang, want we zijn eigenlijk heel moe en het is inmiddels al 8 uur.
(ik had foto's van alles, maar moet opschieten, dus de laatstte foto's komen er de volgende keer bij en blogspot doet weer een beetje vreemd)
Maar we komen nog volop winkels tegen en mams scoort nog wat unieke winnie the pooh producten! Zij is echt helemaal happy.
In het laatste land mexico besluiten we toch nog even de boottocht met de 3 cabbaleros te doen. Dit is een soort mexicaanse smalworld met de 3 cabbalero's. Erg leuk ook weer uitgevoerd en na de boottocht vinden we ook hier weer een winkel met wat winnie the pooh spullen, de collectie komt zo wel vol.
Rustig lopen we naar de uitgang en daar genieten we vand e prachtige fontein en de verlichte wereldbol.
Het is inmiddels half 9 en we willen eigenlijk nog even op goedkope pinjacht, want tja, morgen naar magic kingdom en mams heeft allemaal pins gescoord die ze wil houden.
Dus eerst op naar de walmart, hier hebben ze niet de sets die we zoeken, naar de disney outlet, helaas gesloten want het is al half 10, dan maar langs wat souvenirszaken, ook hier vinden we ze niet....... Nou zeg waar hebben we toch die vorige set gekocht?? Na oook nog een gesloten supertarget, (we zijn al zo gewend aan de 24 uurs economie dat we er verbaasd van staan dat winkels hier om 10 uur 's avonds op zondag dicht zijn ;-) bedenken we van oh ja! dat setje komt van de premium outlet waar we zaterdag geweeest zijn. het is inmiddels half 11 dus veel te laat om daar nog heen te gaan.
Dan maar morgenochtend op jacht. Dan gaan we toch naar het magic kingdom en hoeven we niet vroeg weg.
Dus vandaag magic kingdom met whishes dessert party. Weer een lange dag en kan vanavond dus niet updaten, dus even afwachten wanneer het blog er weer op staat.....
Liefs rebecca






4 opmerkingen:

  1. Jullie hebben weer een leuke dag gehad.
    Je hebt niks teveel gezegd over het hotel in Naples we zijn net aangekomen en het ziet er schitterend uit .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo daar!

    idd het internet bij de mac is verschrikkelijk langzaam! ik zit er nu ook :p bij ons helemaal geen internet te vinden dus ik moet het hier maar mee doen!

    bij ons staat ook magic kingdom op de planning! Sea world hebben we al gehad!

    enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk park is dit, nou ik kan het begrijpen dat jullie moe zijn van al dat lopen. Even een update Utrecht heeft het gesneeuwt en lig nu een laagje van 2cm, verschrikkelijk koud met -2 graden op de dag. En er wordt meer sneeuw verwacht. Dus jullie hebben het beter met het weer... Heel veel plezier

    groetjes Wendy, Lindsey en Alyssa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie dag, en wat ziet het er allemaal geweldig uit in de kerstsfeer zeg.

    BeantwoordenVerwijderen