Welkom op deze pagina

Iedereen van harte welkom hier.

Ik hoop dat je geniet van de verhalen die er komen en zijn en laat gerust even een berichtje achter ;-)

groetjes rebecca


zondag 28 november 2010

we're in orlando baby!

Goedeavond allemaal, alhoewel bijna goedenacht hier.
We hebben een heerlijke dag achter de rug met een hoop rust maar toch ook weer hele leuk dingen gedaan.
Vanmorgen waren we alledrie rond 8 uur wakker. Ik heb mijn blog gemaakt van gisteren en toen alles online gezet, bleek gelukkig dat er wel internet hier was, bij het hoofdgebouw, maar het is wel zoeken naar waar, tis een strak afgestelde internetconnectie die niet overal terug te pakken valt, en alhoewel ons eigen huisje maar 30 meter van het hoofdgebouw ligt, heb ik daar geen verbinding. Helaas!
Maar gelukkig op het complex, dus is dat een stuk makkelijker dan telkens mij laptop overal mee naar toe sjouwen. Waar ik net wel achter kom is dat ik maar op 1 plek een goede verbinding heb en dat is in het zwembadgebied…. En laat dit nu net vanaf half 10 ’s avonds afgesloten met een slot worden. HUMZZ, heb even een 10 minuten met mijn laptop rondgelopen, maar de connectie vloog er continu uit, dus dan maar morgen even uploaden en nu het verhaaltje alvast typen.
Na het blog van gisteren online gezet te hebben en samen ontbeten te hebben gaan we op pad. We hoeven niets vandaag, maar alles is mogelijk. We gaan in ieder geval ons eerst registeren bij het welcome home center en de beschadigingen melden die in het huis al zitten, zodat wij daar niet voor aangerekend worden.
Onderweg passeren we een starbucks en koffiegek dat we zijn kunnen we die niet onbezocht voorbij laten gaan :-D De vaste bestelling wordt gedaan, 2 cappuchino’s en een frappuchino coffee. En hij smaakt weer top. Naast de starbucks zit een nike outlet, en met smekende ogen kijkt rebecca paps aan en hij zwicht alweer :-D. Allebei geslaagd voor een paar gympen en ik ook nog voor een shirtje en een bh. Ongelofelijk dat hier op de afgeprijsde kleding nogeens 40 % korting afgaat, waardoor ik nu een shirtje en een bh heb voor maar 10 dollar! Dit is wel in verband met de sale nog steeds. De schoenen vielen ook erg mee..
Na deze 2 stops arriveren we in het welcome home center en daar worden we door een alleraardigste dame geholpen en krijgen we nog wat tips mee voor de omgeving. Wel handig is de kaart, zodat we miep wat minder nodig gaan hebben. Buiten beslissen we om naar een plek te gaan waar ook voldoende lol voor mams te vinden is, namelijk premium outlets, waar een disney character store is en waar we onze vorige vakantie echt enorm veel gekocht hebben. De weg vinden we met de kaart gemakkelijk en na even 10 minuten in een enorme rij gestaan te hebben (alle amerikanen gaan natuurlijk vandaag shoppen!) ziet paps een parkeerplaats op ongeveer 5 minuten lopen van de mall. De amerikanen zullen hier natuurlijk nooit parkeren, want die zijn over het algemeen liever lui als moe, maar die gekke hollanders vinden het geen probleem en gooien dan ook de auto neer en gaan verder met de benenwagen. Ik denk dat we nog sneller dan de auto’s waren en we hebben ons ook de ergernis van het zoeken naar een parkeerplek bespaard, want god wat was het daar druk!!! Duizenden auto’s en ook op de mall echt een enorme mensenmassa, helaas geen foto’s want de fotocamera heeft ook even vakantie….. :-) Na de halve mall rondgelopen te hebben, vinden we eindelijk een toilet en pas dan kan er relaxt rondgelopen worden, want tja als je moet dan moet je ook echt (vooral paps, maar dat heeft meer met ouderdom te maken, hahahaha) Even pinnen en we kunnen er weer tegenaan. We lopen even rond en pakken de disney outlet mee, die valt toch behoorlijk tegen, maar dat komt ook omdat we nu naar andere dingen op zoek zijn dan 8 jaar geleden… Nu zijn er andere hobby’s zoals kerstballen, pins en winnie the pooh.
We kopen hier een aantal kleine dingetjes en besluiten eerst te lunchen. Alhoewel er heerlijke dingen aan worden geboden, besluiten we toch weer voor een broodje subway te gaan.
Hij smaakt ook weer heerlijk!
Hierna gaan we op weg over deze enorme mall, waar we 8 jaar terug wel een hele dag hebben rondgelopen. De eerste winkel die aangedaan word is een crocs winkel. Moeders vind deze slippers heerlijk lopen en ook hier hebben ze een leuke aanbieding. We nemen 2 paar mee, 1 voor mams, want die heeft echt waardeloze schoenen, en 1 paar voor iemand als kado.
Na de crocs shop slenteren we door en doen we Reebok, Levi’s, Hilfiger en Armani aan. De laatste was echt belachelijk duur, hahahaha 1800 dollar voor een pak. En ik denk oh, de stropdassen zijn 50 % korting dan kan er vast wel een voor paps kopen…. NOT! 180 dollar. Das iets te prijzig hoor.
Na hierna een frozen yogurt ijsje gegeten te hebben en een leuk gesprek met ieren gehad te hebben zijn we het toch wel een beetje zat. Het is inmiddels 3 uur, dus we lopen alweer 2,5 uur over de mall. Nog even kijken bij Diesel en dan vind paps het wel welletjes, maar voordat we de mall aflopen lopen we recht op een nike outlet af. Toch nog even binnen kijken??? Jawel hoor, maar ook hier alleen korting op de kleding, en we willen juist (lees rebecca) schoenen kopen. Eigenlijk zouden we nu terug moeten lopen naar de auto, maar de winkel van puma en swarovski lokt ons. We sturen paps op pad om de auto te halen, want die is toch niet meer zo vrolijk :-D en wij gaan nog even deze winkels in. Bij puma slagen we voor een mooie trui voor mij en bij swarovski zit mams verlekkerd te kijken naar de prachtige kristallen figuren van pooh en teigertje…………
Pooh was me een beetje te gortig maar teiger was in de reclame. Alsnog veel te duur, maar ja wat wil je dan ook het is echt kristal. En mams had nog iets van me tegoed, dus vooruit maar dan. Paps verklaard ons bij de auto gekomen voor gek, maar er is weer iemand helemaal blij. Inmiddels is het 4 uur en alhoewel we de gedachte hadden om door te gaan naar downtown disney besluiten we toch om eerst terug naar het huis te gaan.
Hier brengen we een rustige 2 uur door en eten we daarna lekker zelfgemaakte spaghetti. Heerlijk.

Dan toch weer gezellig op pad naar downtown disney. Hier zitten we maar een kwartiertje rijden vandaan, maar vanwege zaterdagavond is het behoorlijk druk op de weg, maar we zijn er alsnog behoorlijk snel.
Prachtig die lichtjes en we kijken ons ogen uit. We maken volop foto’s (want helaas de rust is voorbij voor mijn camera) en gaan dan een disney store binnen.


Hier is het opnieuw echt prachtig, alles heeft al kerstversieringen en wat een spullen!



We vinden het allemaal geweldig, maar lopen rustig langs de vele verzamelingen. Bij de pins staan we even een tijdje stil, maar we kopen niets, want we komen hier maar met 1 doel eigenlijk…. Kerstballen! Mams is namelijk helemaal weg van disney kerstballen en heeft dus ook een volledige disney boom. In deze enorme disneystore met wel 6 verschillende ruimtes, vinden we in het midden een kerstgedeelte. Wat een leuke ballen allemaal, maar we schrikken wel heel even van de prijzen. Gelukkig staat de dollar redelijk :-D
Maar in mijn achterhoofd gaat er een lampje branden en ik kan me herinneren dat er hier ook een shop is met alleen maar kerstspullen. Even vragen en ja hoor die is daar.
Even de ballen weggezet en toen op naar de kerstwinkel. Na weer rondgelopen te hebben en wat foto’s gemaakt te hebben, vinden we de kerstwinkel. Hier kijken we helemaal onze ogen uit. Wat een kerstballen!


Hier kopen we een flink aantal, dat wordt weer op de foto zetten, voor mams dat ze geen dubbele koopt!! En na 3 kwartier komen we hier pas uit.


 Het is inmiddels al 10 uur en eigenlijk zijn we het wel behoorlijk zat. Nog even een bezoekje aan de fotowinkel tegenover, met heel veel scrapspullen, en dan gaan we op weg naar de auto.



Na een stukje lopen en lekker veel rondkijken komen we bij de auto en besluiten we een quick stop te maken bij de supertarget omdat we de hobby’s van de pins toch eigenlijk wel heel leuk vinden.
Die worden hier dan behoorlijk voordeliger aangeschaft dan bij disney en deze zijn voornamelijk om te ruilen met anderen.
Nog even een heerlijke cappuchino bij denny’s drinken en dan is het weer tijd om naar huis te gaan.

Na wat frustratie met het internet dus en de anderen hebben de spullen uitgepakt gaan we het zo echt een avond noemen, want het is inmiddels al bijna 1 uur en epcot staat morgen op het programma waar we vroeg willen zijn in verband met de drukte. Want het is de laatste vrije dag van het thanksgiving weekend voor de amerikanen.
Even een korte tussenstand van het shoppen.
Mams heeft inmiddels al 20 kerstballen, Rebecca een behoorlijke tas met scrapspullen en 3 paar nike’s en paps 3 paar nike’s en 2 spijkerbroeken….
Ook staat er inmiddels al ruim 1600 mile meer op de meter van de auto want  gelijk staat aan bijna 2400 kilometer. Dat hebben we dus in een week afgelegd. Pfoe he, geen wonder dat we moe zijn he?
Ik duik nu lekker ook mijn bed in en zet morgen dit online. Veel plezier weer allemaal.
Groetjes rebecca

6 opmerkingen:

  1. Tja, die kerstwinkel in Downtown hebben we in '08 bezocht. Tjonge wat een kerstspullen hangen daar zeg. En heeft je moeder maar 20 ballen gekocht, da's nog niet een fractie wat daar hangt. Ik vrees dat je mam nog wel eens die richting uit zal gaan. Nog veel plezier aldaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie hebben de auto al goed gebruikt, zeg. Weer een leuk verslag, Rebecca, ik lees het graag. Veel plezier in Epcot morgen.

    Groet uit een heel koud, wit Nederland(er wordt de hele week sneeuw!! voorspeld)
    Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat leuk om al je verhalen te lezen Rebecca!
    ik zie echt veel terug waar ik ook geweest ben;)
    geniet er lekker van!

    XoXo Gail

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zie in je vorige verslag dat Club Cortille er goed uitziet.
    Wij zijn inmiddels in Fort Lauderdale [warm 27 graden] na de verschrikkelijke lange reis van gisteren.
    Morgen gaan we naar Naples.
    En vrijdag komen we aan op Club Cortille.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hallo rebecca en ouders
    wat leuk om jullie blog te lezen en volgen.
    wij gaan volgend jaar zomer bijna het zelfde rondje doen.
    alleen beginnen wij in miami in het mimosa hotel.
    ik geniet er erg van om de plaatsen te zien waar we heen gaan.
    en ik zal zeker wat dingen onthouden om het zelf ook te gaan doen.

    heel veel plezier nog in orlando en ik kijk iedere dag uit naar het blog.

    groeten manuela (maantje 71 op het forum)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hallo luitjes,

    Nou wat een verhaal weer, en die foto's hebben jullie wel een extra koffer voor al die spullen.
    Alyssa vond die foto's van Belle mooi. Heel veel plezier daar. En ik ga het volgende blog even lezen.

    groetjes Wendy, Lindsey en Alyssa

    BeantwoordenVerwijderen