Welkom op deze pagina

Iedereen van harte welkom hier.

Ik hoop dat je geniet van de verhalen die er komen en zijn en laat gerust even een berichtje achter ;-)

groetjes rebecca


maandag 22 november 2010

Welcome to miami!

Helaas, helaas, wilde een foto plaatsen van paps die met zijn armen verwelkomend in miami staat, maar dat werkt nog niet, misschien toch later. Krijg hem niet recht. Maar dan moeten de laptops, of de beeldschermen maar even gedraaid worden :-p
Zo we zitten in hotel Mimosa in Miami en na een hele lange maar geweldige dag, staan we op het punt om ons bed in te duiken, maar niet voordat we de avonturen op papier hebben gezet.
Na vannacht weet paps en ik wat een jetlag is. Dat hebben we aan den lijfe ervaard. We dachten dat dit allemaal wel mee viel, en lag er dus gisteren ook pas om half 11 in. Maar was om 3 uur klaar wakker. Toen ook bleek dat de medemensen ook klaarwakker waren, hebben we het nog geprobeerd te rekken, moeders was namelijk niet zo blij met ons, dat we er al uit wilden, maar om kwart over 3 was het toch echt klaar. huppa er uit. Paps en ik besloten wat in de buurt te gaan lopen en kwamen een Denny's tegen. Die is hier gewoon nog om half 4 's nachts geopend en het was er nog behoorlijk druk ook.  Hier een heerlijke cappuchino en sinaasappelsap gedronken en toen toch maar weer met een omweg terug naar het hotel. Even de reactie lezen van de anderen op het blog en ook nog wat reacties op blogs van andere reizigers geven. Heel erg leuk, deze nieuwe vorm van interactie. Om kwart voor 5 stond paps toch echt te popelen om weg te gaan. de kofferbak van onze auto was inmiddels weer volgeladen en besloten we om op weg te gaan. Eerst even uitchecken natuurlijk:
 En dan gaan we onderweg naar Miami. De 24 uurs economie is ongelofelijk hier en verbaasde ons meteen, want we kunnen natuurlijk niet op pad zonder een flesje water, en wat komen we tegen wat om 5 uur 's ochtends gewoon open is? Jaja een Walmart! Dat geeft mij het ultieme amerika gevoel, naast de brievenbussen langs de weg, vanwege dat dit zo vaak terug komt in speelfilms. Dus voor mij was het een feestje om hierin rond te lopen. We zijn wel een half uur bezig geweest, en toen wilde paps echt toch onderweg, dus we hebben onszelf beloofd hier zeker terug te komen (vooral omdat er wel tig van deze winkels overal te vinden zijn).
Om 6 uur draaien we de tolweg op en begint er een eentonige weg. Wel heel mooi, groen maar ja verder weinig te zien, maar het schiet wel op zo naar Miami.
Rond Boyton beach besluiten we toch echt de kustweg te pakken, A1A, en die weg is echt een stuk leuker. Veel levendiger, we rijden door allerlei plaatsjes heen en we zien van alles onderweg. Prachtige jachten, schitterende villa's, adembenemende uitzichten van de zee, en schaars geklede oude mensen. Het is namelijk pas half 9 maar gewoon al 27 graden buiten. Heerlijk!!!! Wat een verschil met het verschrikkelijk koude nederland................:-D
De weg gaat wel een stuk langzamer, en we stoppen regelmatig voor een plas, drink of eetpauze. Rond half 11 begint de lucht te betrekken en niet veel later valt het met bakken uit de lucht. We zijn blij dat we in de auto zitten, maar wilden eigenlijk net Fort Lauderdale gaan bekijken, wat bekend staat als het venetie van florida. Dat zit er niet in, en paps is al lang blij want een vage omschrijving, waar hij heen moet rijden, daar kan hij niets mee, en die krijgt hij nog veel meer vandaag ;-)
Dan besluiten we maar even uit te wijken naar het grote shopping mall van miami, sawgrass mills. Wat vlakbij fort lauderdale ligt. Zelfs met de hulp van Miep valt het niet mee hier te komen, want er is een grote wegafssluiting, overal politie, waarom?????? geen flauw idee, alleen miep begreep niet dat het om een omleiding gaat en wil ons bijna na 20 minuten weer terug naar dezelfde weg sturen, maar gelukkig waren we daar nog zelf bij.... We zijn eigenwijs en eigenlijk maar goed ook, want zo raken we toch nog spoedig bij sawgrass mills. Een enorme shopping mall, waar we heerlijk rondgekeken hebben en een klein beetje geshopt.

En wel voor wat kleine dingen geslaagd. De meeste aankopen zullen we in Orlando of komende donderdagnacht nav black friday doen.........Hier later meeer over.
Na 3 uur en een sandwich later, vinden onze voeten het genoeg en verlangen we eigenlijk wel naar het hotel.De tom tom wordt ingesteld en we gaan op weg. Het blijft ondertussen nog steeds heel hard regenen. De weg naar het hotel en miami is prachtig, niet zozeer in de zin van de natuur, maar wel de architectuur, de vele wolkenkrabbers en toch ook wel de invulling van the american way of living. Eeen hele ervaring is dit. Paps rijdt voortdurend en heeft er af en toe nog wel moeite mee, neem het hem eens kwalijk, stoppen met roken is al een stressvolle ervaring op zich en dan moet je nu ook de weg nog eens zien te vinden met allerlei rare omleiding, in een grote wereldstad, met 2 dames om je heen. Maar na een goed 3 kwartier komen we bij ons hotel aan. Als we de buitenkant zien, denken we ........... oh nee he?
Maar aan de binnenkant ziet het er super uit en hebben we een prachtige kamer.

Het hotel ligt direct aan miami beach en we lopen dus ook zo het strand op. Natuurlijk moet het water even gevoeld worden. Moeders krijgt een golf over haar broek heen en piest vervolgens zowat nog in haar broek van het lachen, evenals wij dan natuurlijk ook.

Het uitzicht is hier echt schitterend, en we genieten dan ook van het feit dat we eindelijk in Miami zijn, de stad die je zovaak op tv ziet, maar waarvan we nooit hadden gedacht deze ooit echt zelf te zien. Heel bijzonder.
We hebben afgesproken dat we een cadeau zullen afgeven voor Juanita's zus, Rosita, die hier woont, dus we nemen contact met haar op en spreken af dat ze vanavond even langs het hotel komt. Wat is nu het plan. het is 4 uur? We besluiten op weg te gaan naar Key biscayne, een eiland voor de kust van miami, waar je een geweldig uitzicht hebt over de skyline en ook nog eens een prachtige zonsondergang kunt zien.
Wat is Miami groot, en die wegen hier, wow echt mega..... Met behulp van Miep komen we wel op key biscayne en willen we wat gaan drinken bij rusty pelican. Helaas stuurt Miep ons de verkeerde kant op, lees langs het restaurant, en er is geen keerpunt en moeten we het dus doen met een magerder uitzicht dan bij rusty pelican, wat bekend staat om zijn mooie vergezichten.
Toch even een impressie: Een gedeelte van de skyline......


En onze stoere Ford mag niet ontbreken, want die hadden we jullie nog beloofd. Hij rijdt overigens echt heeerlijk.
Na deze mislukking willen we op weg naar bayside marketplace, maar dit staat niet in mijn lonely planet?????? GRRRRRRRRRRR, dus geen POI voor onze miep. Na wat teleurstelling besluiten we richting ocean drive te gaan, maar het is behoorlijk druk op de weg, en paps pakt de verkeerde afslag en rijd via een alternatieve route. Deze fout wordt het niet te hard aangerekend (jaja heb maar medelijden met hem............ :-) ) want deze route leidt langs de bayside marketplace en de plannen worden weer acuut omgegooid, vooral omdat er naarstig behoefte is naar vocht en voedingsmiddelen. Wat een top verandering van plannen was dat. Ten eerste een prachtig uitzicht bij night over een gedeelte van miami
En ten tweede komen we ook nog op een heel gezellige marketplace, met overdekte winkels terecht en allerlei eettentjes. Hier heerst een hele gezellige sfeer, met overal muziek, lichtjes en een gezellige drukte.
Als het aan mij had gelegen hadden we hier de hele avond wel kunnen verblijven. Nu hebben we er slechts even rondgekeken en rondgelopen, wat disney kerstballen gekocht, een tasje uit Miami, en hebben we er heerlijk gegeten. Een halve kip met friet en salade ;-D voor degenen die mijn moeder wel kennen, jajaja lida mocht uitkiezen, dus dan weten we het wel. :-D Daar is geen verfijnde keuken aan besteed.
Nog wat laatste foto's schieten en dan vlug naar het hotel.


\Deze weg vind Miep zonder problemen en geeft ons nog eens de kans om een blik te werpen op het waanzinnig mooie Miami by night, waar ik helaas geen foto's van heb. Filmpjes volgen hopelijk nog snel, want deze heb ik wel van gemaakt.
Bij het hotel ontmoeten we Juanita's zus, wisselen we kado's uit en spenderen we de avond nog even nuttig, door in bad te gaan (een BRUISBAD!!! WOW) en wat te gaan drinken. Ik besluit ons blog nog bij te werken en lees de reacties en ons eigen berichtje voor aan de anderen. Hilariteit alom als we de foto's bekijken en heb dan ook hemel en aarde moeten bewegen om de foto van mams te mogen plaatsen (er zijn nog veel meer leukere, maar die komen wel eens!!! STTTTTTT niet zeggen)
Inmiddels al kwart voor 11 dus mijn ogen beginnen ook behoorlijk moet te worden en hoop deze nacht meer te slapen dan gisteren........... lets hope so.
Morgen staat nog relatief vrij ter besteding en is ook afhankelijk van het weer. Het wordt in ieder geval nog een dagje miami en tegen de avond vertrekken we naar key largo waar we 2 nachten in een hotel verblijven.
Fijne dag allemaal en weltrusten voor mij
Liefs rebecca

9 opmerkingen:

  1. Wat een enorm leuk verslag weer, prachtige foto's ook. Jullie hebben al best veel gereden en gezien. Nu de jetlag nog overwinnen...
    Veel plezier vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig hoor het verslag en ik ben ooohhh zo stinkend jaloers maar gun het jullie van harte hoor. Heel veel plezier verder en ik blijf alles lezen.
    Knuffels van Roan voor tante kwekkie, beccie en ome chrissie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De heenreis is goed verlopen lees ik in je vorige verslag .
    De vakantie kan beginnen maar dat gaat wel lukken het weer is in ieder geval al lekker .
    Fijne vakantie verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weer een boeiend verhaal om te lezen. Wat een mooie foto's heb je al geschoten, kan niet wachten tot de rest.
    Heel veel plezier en wacht weer het volgende berichtje af...

    groetjes Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hopelijk hebben jullie nu wel een goede nachtrust. Op de foto's ben ik zeer jaloers, ze zijn echt heel mooi :) maar het is jullie natuurlijk gegund ... ik ben benieuwd naar de rest.

    tot morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk verslag om te lezen, en mooi foto's.
    Hopelijk slapen jullie vannacht beter, we lezen het morgen wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. leuk om te lezen hoor, ik krijg er helemaal zin in!! Heerlijk die winkels die 24 uur per dag open zijn, dat vind ik ook altijd zo'n luxe

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk om te lezen hoor.
    Geniet!

    Een medeforummer, nocodes.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo!!

    Ik heb je blog via het forum gevonden en ik ben heel nieuwsgierig in welk hotel jullie in Miami verbleven. Weet je dat toevallig nog? Het klinkt erg super en wij zoeken daar nog een leuk hotel.

    Groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen