Welkom op deze pagina

Iedereen van harte welkom hier.

Ik hoop dat je geniet van de verhalen die er komen en zijn en laat gerust even een berichtje achter ;-)

groetjes rebecca


donderdag 25 november 2010

Alligator here, alligator there, alligator everywhere!!

Hallo allemaal,
Allereerst bedankt voor de vele complimentjes over mijn schrijfstijl en foto's. Ben erg blij daar mee en probeer jullie echt mee te nemen op onze vakantie, dus blij om te horen dat dit lukt.
Wat jammer dat het zo afgrijselijk koud is in nederland, en sneeuw? dat kunnen we ons hier niet voorstellen, aangezien we hier in onze korte broek nog aan het afzien waren vandaag. Echt rond de 30 graden hier, continu, wel af en toe met een buitje en het blijft erg bewolkt, maar dat kan de pret niet drukken.
Zoals beloofd zal ik eerst even de tip van gisteren geven waar we de tarpon's hebben gevoerd, wat echt een ontzettend leuke ervaring was voor 1 dollar entree en 3 dollar vis. Dit was net aan het begin van de lower matecumbe key, echt meteen onderaan de brug rechts. het bord wat er naartoe wijst zegt state park tour boat landing en waar we wat gedronken hebben was robbie's hungry tarpon, dus voor degenen die hier nog naar toe gaan, echt een aanrader om ook even koffie te drinken.
Vandaag hebben we onze prachtige hotelkamer in de keys verruild voor een nieuwe bestemming. Gisteravond was het nogal laat, 1 uur  toen ik in bed lag en vanmorgen moest mams me zelfs om kwart voor 8 roepen en had ik dus gewoon doorgeslapen. dus mijn jetlag is voorbij, paps en mams hebben er nog wel wat last van, maar dat krijg je he als je ouder wordt?
Zoals beloofd hier de foto's van onze suite hahahahaha




Paps heeft wel 4 keer gezegd dat hij zich een paar keer kon omdraaien in het bed en dan nog mams niet kon vinden. Nu was dat wel heel erg overdreven, maar kingsize hier is wel echt megagroot. Was wel erg jaloers op hun bed hoor!
Na een gezamelijk ontbijtje even uitchecken, (jas in een kast vergeten dus weer terug) en dan op weg. Kwart voor negen draaien we de weg op die moet leiden naar everglades safari park. Ons eerste stop vandaag, maaar hellup, Miep herkent het adres niet. Nou dan maar op goed geluk de kruising ingevoerd die op het kortingskaartje staat en hopen dat het goed komt. Om 9 uur is er nog geen vuiltje aan de lucht en rijden we een prachtige weg langs water en moerassen en proberen we goed op te letten of we alligators zien, want dat is ons doel vandaag. Maar nee, daar zijn we misschien nog te zuidelijk voor. Nadat we 1,5 uur gereden hebben, rijden we weer in Miami en volgens miep is het nog maar 12 mijl en we rijden echt hartje miami, HUMZ de denkradaren beginnen nu bij mij wel te draaien, maar Starbucks komt langs, dus eerst even tijd voor 2 cappuchino's en een frappuchino. Heerlijk, daar kunnen we wel aan wennen, een starbucksje iedere dag.
Toch maaar even vragen of we wel goed rijden, ja zegt de meneer, de tamiami trail, de weg die van miami naar naples leidt( onze eindbestemming vandaag) en door de everglades heen gaat, is inderdaad die kant uit. Dus wij weer gerustgesteld. Vrolijk leidt miep ons door coral gables, en dan draaien we weer de wijk van bayside marketplace op. Humzzz, volgens mij zitten we echt niet goed! Dat blijkt inderdaad te kloppen. de kruising klopt wel, maar dat is dan ook bijna het beginpunt van de tamiami trail, die start in hartje miami. Dus dan miep maar even instellen op naples. Blijkt ook hier het adres niet te vinden van het hotel. Oke, dan maar gewoon hartje naples invoeren, we zien het wel!
Miep is een beetje de weg kwijt, maar met wat van ons eigen inzicht komt ze er wel en zet ze ons snel op de goede weg. Rebecca is het inmiddels even te veel geworden, de moeheid, de frustratie dat het niet lukt, daar baalde ik echt enorm van. Maar gelukkig de weg is gevonden en na een half uurtje begint het inderdaad erg groen rondom ons heen te worden en zien we allerlei schreeuwerige uithangborden van airboattours. Rebecca kan ook weer opgelucht ademhalen, en hopelijk komen we everglades safari tour snel tegen. Inderdaad een bord staat al snel aan de kant en om half 12 draaien we het terrein op. Hier kopen we een airboatticket kaartje, wat meteen toegang geeft tot het safaripark. Met 3 dollar kortingscoupon kost dit maar 20 dollar en vonden we het erg meevallen. De meneer achter de kassa gaf aan dat de volgende airboatride over 20 minuten zou starten, dus we nemen rustig plaats in het zonnetje. In verband met de muggen, besluiten we die zoete zonnebrandspray (ruikt naar banaan, jammie) maar niet op te doen, want anders hebben ze er gelijk in dat ze ons als voedsel zien. Maar dat gaat dan toch erg hard hoor, en vooral als de beloofde 20 minuten bijna 45 minuten worden. Na zeer veel ongeduld van paps en mams ben ik het toch ook zat en vraag ik hoe het nu zit, want we willen nog meer doen vandaag. Meneer maakt meteen aanstalten en we mogen prompt met een grote groep naar binnen.
Over een brug lopen we naar de aanlegplaats waar de boten liggen. Naast de brug ligt echt een enorme alligator. Rebecca geloofd gewoon niet dat die echt is en vraagt daarom gewoon aan een ranger, is dat echt een echte???? Hahaha, jaja zei de ranger, dat is echt een echte. Wow dat is al een hele leuke ervaring.
Bij de aanlegplaats gaan we naar een mega grote airboat en mogen we allemaal instappen.
Voor degenen die niet weten wat een airboat is.........
Zo'n ding dus, en hij maakt me een herrie!
Daarom krijgen we bij het instappen oordopjes aangereikt. Deze doen we met dankbaarheid in.
Nog even een foto maken van de gator die op het land ligt te zonnen (volgens mij leggen ze die dieren hier gewoon neer!) en dan gaan we op weg.

Al snel varen we met grote snelheid door een prachtig gebied en ik schiet dan ook opnieuw foto na foto, maar kijk ook met alle rust om me heen naar deze prachtige natuur


Na ongeveer 15 minuten varen, varen we een smaller watertje in en plots legt de kapitein de boot stil. Daar alligators!! Het zijn er 2. Wat zijn dit een machtige dieren zeg om van zo dichtbij te zien, en wat geweldig om dit mee te mogen maken.
We genieten volop en de kapitein verteld even een verhaaltje en geeft wat informatie over alligators en de everglades. Ondertussen blijven deze dieren trekken, maar er komt nog een vriendje even kijken...
Een schildpad!
volgens de kapitein eeen hele lelijke schildpad, maar wij vinden hem wel schattig. Gelukkig hadden de gators geen trek en lieten ze het beestje met rust.
Daarna varen we verder door het gebied heen en zien we allerlei vogels en prachtige natuurbeelden.
We passeren meerdere schildpadden, ook op het land, maar plots, daar is weer zo'n groot monster...
We rijden inmiddels door de mangroves heen en daar varen we wat rustiger en kunnen we op ons gemak om ons heen kijken. En natuurlijk proberen gators te spotten.

Na 3een 10 minuten zoeken, zit de tocht er toch al weer echt op en keren we terug in het haventje. We worden meteen naar een gatorshow geleidt, die we alledrie niet zo heel erg bijzonder vonden. Er werd wat verteld, wat dieren werden en laten zien en de ranger liet wat dingen bij de gators zien. Hier hadden we ons meeer bij voorgesteld.

Er wordt gelukkig niet geworsteld met de dieren, en daar zijn we wel blij om, dat het diervriendelijker blijft dan de meeste shows die hier in dit gebied gegeven worden.
Hierna is het tijd om door het park te wandelen en zitten er een aantal alligators achter hekken, voornamelijk om de gasten te beschermen waarschijnlijk en zijn er een aantal ruimtes waar slangen zitten en minigators. Maar het bijzonderste was, dat aan de ene kant van het pad dus een hek was, maar aan de andere kant was ook water, en dit was niet afgezet. en laten wij nu zo gelukkig zijn dat we hier gewoon een alligator zien liggen. Dus hup erop af, een gepaste afstand houden, maar wel zo dicht bij zijn en in het wild wow!

We lopen rustig door, maar als we door een observatiegebied lopen over planken over water heen, wordt het mams teveel en rent ze het liefst meteen weg. Moeders gaat dus naar de uitgang en paps en ik lopen nog even rond. En wat schertst onze verbazing, in een achterafweggetje vinden we nog een hele grote alligator, die rustig ligt te zonnebaden. Paps vond dit helemaal te gek en wilde er het liefst op een metertje vanaf staan. Ik ben iets voorzichtiger, omdat ik inmiddels weet dat ze erg snel zijn en tem hem daar wel in. Maar natuurlijk wel volop beeld en video materiaal gemaakt :-D zoals jullie inmiddels wel van ons gewend zijn.
Na deze encounter, besluiten we het park te verlaten en nemen we nog even een lunch. Die verrassend goed smaakte voor de shabbyness van het tentje. Al met al krijgt Everglades safari tour van ons een dikke voldoende!
Na dit is het half 3 en besluiten we om niet meer naar een ander park te gaan (bijv shark valley of miccoshokee indian village) maar om door te rijden naar naples, wat ook nog 2 uur rijden is.
Onderweg vermaak ik me met door het raam Alligators te spotten, die gewoon aan de rand van de weg in het water of op het droge te zien zijn, en mams ligt te slapen. Na echt wel 30 flinke gators gezien te hebben, wil paps ze toch ook nog wel zo in het wild bewonderen en stappen we beide uit. Huppa auto aan de kant van de weg en lopen maar.
Hier zien we toch heel wat mooie plaatjes.
Moeders was ook wakker geworden van de plotselinge stop en doet meee aan het tijdsverdrijf gator spotten. Na 100!!! zijn we gestopt met tellen. Als we het big cypres national preserve info center zien, stoppen we ook snel, om misschien toch maar eens daar ook te kunnen kijken. Hier krioelt het van de alligators, en hebben ze een mooie verranda gemaakt om ze te spotten. Het center is helaas gesloten. We lopen nog een stukje langs de weg en schieten dan deze plaatjes.



We kunnen er geen genoeg van krijgen, maar besluiten nu echt om maar eens te gaan doorrijden.
De weg verloopt voorspoedig en rond kwart voor 5 komen we in naples in bij het ramada inn hotel.
De verwachtingen waren laag, maar het is echt een heel mooi hotel. Oke niet zo mooi als in key largo, maar dat kan natuurlijk ook niet in deze prijsklasse. Kamer is netjes, ruim, heeft zelfs een kofferstandaard, maar boven het al is schoon. Er is gratis ontbijt en gratis wifi, dus rebecca is ook weer helemaal happy!!! :-D
We nemen even een 1,5 uur rust, lees tijd om de reacties alvast te lezen en mail te checken en besluiten dan om naples in te gaan.
Naples is het monaco van florida en dat is te zien in de winkels, restaurantprijzen en hoe mooi alles eruit ziet (niet te vergeten de bently, porsche en rolls royce dealer die zich naast ons hotel bevind....).
We rijden met de auto naar het centrum, wat we vrij makkelijk vinden en kunnen daar gratis parkeren. Gezamelijk lopen we door 5th avenue en dat ziet er heel aantrekkelijk en gezellig uit. Ook is er al kerstversiering opgehangen en proeven we die sfeer al echt. Wat ontzettend leuk hier.
Naples staat bekend om zijn pier waar je dolfijnen vanaf kunt spotten. Helaas is het al donker, maar we doen wel een poging om deze pier te vinden, vooral omdat we voor morgen ook een boottocht willen boeken. Helaas komen we uit om een donker strand, waar in geen velden of wegen een lichtje te bekennen valt. Jammer, dan morgen maar in de rerun. Terug naar 5th avenue.
Het is inmiddels 7 uur maar we hebben alledrie nog geen trek. Dan maar op zoek naar die boattrip. We besluiten om naar tin city te rijden, waar we een boot aangemeerd zagen liggen toen we die passeerden op weg naar het hotel. Dit blijkt uiteindelijk een complex te zijn met allerlei toeristenwinkels en het is er erg rustig. Winkels zijn wel open, helaas wordt er alleen maar vis geserveerd, anders was het wel een gezellige plek om wat te eten. Het is helemaal in cowboy stijl opgebouwd en wij vonden het wel gezellig daar even rondgelopen te hebben.

Helaas is de infobooth van de boattrips dicht, maar we laten ons vertellen dat ze morgen gewoon uitvaren. Vanavond dan maar even de prijzen checken online en ook kijken wat ze voor een deep sea fishing trip vragen, voor paps, omdat hij dit echt enorm graag wil doen.
Na een half uur hebben we het hier wel gezien en rijden we door op zoek naar iets te eten. Op de heenweg zijn we een aantal zeer grote malls tegengekomen en rijden we naar de eerste de beste.
Hier vinden we een grand buffet restaurant. Voornamelijk omdat Rebecca geen trek heeft, moeders geen idee heeft waar ze zin in heeft en een slechte eter is, gaan we dit maar gewoon ontdekken. Voor 12 dollar kunnen we onbeperkt eten en een drankje nemen en er was echt enorm veel keus! Zelfs soft ice als nagerecht kon je zelf tappen (jajajaja ijs, maar het zal jullie verrassen, het paste niet meeer na de maaltijd)
Na het eten hebben we nog even over de mall gewandelt en heb ik wat kleding gekocht bij een Bealls outlet. Om half 9 zijn we eigenlijk alledrie behoorlijk zat en besluiten we terug te gaan naar het hotel.
De luikjes gingen bij paps al om half 10 dicht en daarna hebben mams en ik nog foto's zitten kijken en heb ik dit blog getypt.
Morgen is het dus thanksgiving en is onze dag nog vrij onduidelijk hoe we hem gaan invullen. Het ligt een beetje aan hoe we de boottrips in gaan delen en we willen ook nog naar everglades city om daar een bootride te maken.
"s avonds gaan we een traditioneel thanksgiving diner nemen hier in het hotel en willen we om middernacht naar het outlet omdat dan de sale van black friday begint en dat willen we graag meemaken!
Dus opnieuw een volle dag.
Tot morgen
liefs rebecca

6 opmerkingen:

  1. Wat een mooie foto's van de crocqs zeg, het krioelt erg gewoon van. Dat zijn pracht ervaringen, en het leest ... alsof we er gewoon bij zijn !!! Het hele verslag is echt heel leuk.

    Tot morgen !!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat eem leuk verslag en een superdag!
    zoveel alligators hebben wij in de zomer absoluut niet gezien, echt super voor jullie!
    Geniet heerlijk verder...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. gaaf zeg, als onze dochter ouder is hoop ik ook een keer te kunnen "alligator spotten!" Wat een heerlijke vakantie hebben jullie toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toevallig verblijven wij ook vier nachten in het Ramada Inn Naples, hebben we verkregen via Priceline dus fijn om te horen dat het bevalt.
    En laat de warmte nog maar even blijven.
    Schitterende foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Stadswerken Gem. Utrecht25 november 2010 om 16:01

    Dag Beccie, Chris en moeder,

    Wat leuk dat jullie het zo bijhouden. We genieten met heel(Stadswerken)gebied 1/6 van julie reis en fotos. Ga zo door. We volgen jullie.

    Have fun there.

    Veel groetjes uit het kikkerlandje NL PS het sneewt hier hahahaha.....(grapje)
    Cor, Bert, en Dikra

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een allligators, zoveel hebben wij er nog nooit gezien. Ben erg benieuwd of paps nog een deep sea fish experience gaat beleven.

    BeantwoordenVerwijderen