Welkom op deze pagina

Iedereen van harte welkom hier.

Ik hoop dat je geniet van de verhalen die er komen en zijn en laat gerust even een berichtje achter ;-)

groetjes rebecca


woensdag 24 november 2010

Tienduizenden eilandjes

Aan het einde van opnieuw een lange maar zeer bevredigende dag wilde ik toch jullie nog even op de hoogte stellen van de avonturen.
Vanmorgen dus wat langer geslapen en werd om half 7 wakker. Te laat voor de zonsopkomst, maar besloot er toch maar uit te gaan en naar het hoofdgebouw te lopen om dit blog bij te werken. Onderweg kwam ik paps tegen en samen liepen we naar de receptie annex bar. Hier had ik wel wifi. Yes! Vind het nog steeds een wonderbaarlijk iets, maar ja, dat went denk ik niet.
Zo kon ik lekker op mijn gemak, en later met een bakje koffie, het blog bijwerken. De reacties zijn iedere keer weer een plezier om te lezen en zo ook vanmorgen. Paps zat naast me en was continu tegen me aan het praten, maar ja dan gaan er nog wel eens wat spelfoutjes in lopen...... Op een gegeven moment was het echt klaar voor me en keek ik hem aan met een blik van tja................Als je tegen me blijft praten duurt het nog langer. Hij werd namelijk heerlijk ongedurig omdat we op pad wilden. En toen was het pas 8 uur in de morgen!!!

 Hahahaha, gelukkig kunnen we snel tikken en was de accu van de laptop ook bijna leeg, dus om kwart over 8 breien we er een eind aan en gaan we terug.
Na een ontbijtje besluiten we even samen met mams nogmaals het complex te ontdekken en maken we alvast wat foto's. Foto's van de prachtige hotelkamer volgen morgen, want dan is ie weer opgeruimd ;-)
Hier alvast een impressie van ocean pointe suites




Na rondgelopen te hebben besluiten we in de auto te stappen om onderweg te gaan naar key west. Onderweg kijken we onze ogen uit en is het opnieuw een prachtige route met veel water en groen om ons heen. Na een half uur vind vaders het echt wel tijd om koffie te drinken en na een paar gemiste kansen mikken we op een restaurantje aan het water. Als we daar de parkeerplaats opdraaien zien we een heel gezellig uitziend pleintje met wat kraampjes, een restaurantje en een bootverhuur. Dat vind ik leuk, denk Rebecca en ze draait zich om, om haar fototoestel te pakken. OH OH OH Paniek!!!! Waar is die dan??????? Na de hele auto op zijn kop gezet te hebben komen we toch tot de conclusie dat hij nog in het hotel moet liggen... En nu??? Tja naar key west zonder fototoestel vonden we toch niet zo'n leuk plan, dus dan maar terug rijden. Paps denkt oh nee!!!!
Maar eerst even voor een wake up call zorgen. Lekker een cappuchino besteld aan het water. We zien daar vlakbij een heleboel mensen op de pier lopen en denken wat is dat toch? PLots ziet paps ineens een hele grote vis. Is dat een haai? Nee het is een tarpon. (geen flauw idee wat de nederlandse benaming ervan is) Mensen voeren deze vissen en ze zijn erg happig op het voer en springen dan ook uit het water, maar sommigen zijn wel anderhalve meter lang! Helaas helaas hier dus geen foto's van. Als we vragen aan de man van de kraam wat dat zijn, nodigt hij ons uit om gratis even binnen te komen (normaal betaal je hier een dollar pp voor) Het is ook mogelijk om de vissen te voeren. Echt een hele ervaring en dit hebben we dan ook gedaan. Wel vastgelegd op videocamera, maar om die filmpjes te uploaden, daar is de internetverbinding hier niet snel genoeg voor, dus dat doen we thuis. Heel apart en zeker een aanrader. De naam van de plek hebben we opgeschreven, en zal ik bij het verslag van morgen er even bij schrijven.
Na deze stop keren we dus weerom en ondervinden we dat het hotel ook binnen 20 minuten bereikt kan worden :-D hahahaha, gelukkig de camera is zo gepakt en er wordt nog van de gelegenheid gebruikt gemaakt om een flesje water te vullen en toiletstop te maken.
Dan gaan we echt op weg, om half 12 draaien we weer een ellenlange weg op, die leidt over al die kleine eilandjes. We genieten van het uitzicht en zingen luid met onze kerstcd's mee (om alvast in de stemming te komen;-)
Rond 1 uur wordt er even gestopt bij de mac, voor een hamburger en dan gaat de reis weer snel door. Om te stoppen bij Bahia Honda State park. Dit is een natuurpark met prachtige stranden, groen en ook wat wild. ;-)
We lopen hier even rond, zoeken naar schelpen en beklimmen zelfs rotsen........

Het is erg bewolkt vandaag, maar dat drukt de pret niet, want het is gewoon enorm warm, rond de 30 graden...
Ook hebben we wat wilde dieren gezien, enfin leguanen. En dat was wel super om te zien, en niet zulke kleintjes ook.

Na nog even rondgekeken te hebben bij het info center, willen we dan toch echt op weg, want het is al half 3. We vonden dit park wel echt een bezoekje waard en de leguanen maakten het natuurlijk helemaal af! Ook schelpen en kwallen zoeken vinden we een erg leuke bezigheid (lees rebecca en mams, want paps is veel te bang dat we iets in ons handen nemen.......)

Na een uur arriveren we in key west. Na in de lonely planet gekeken te hebben lijkt ons het eco center van de keys wel een bezoekje waard, maar we kunnen het toch moeilijk vinden, dankzij de dit maal zeer slechte kaartleeskwaliteiten van rebecca... 10 minuten voor sluitingstijd hebben we het dan toch gevonden en lopen we er snel even rond. Het is een info center over de natuur en de preservatie van de keys en ook kun je allerlei filmpjes bekijken over de onderwaterwereld hier. Na nog een kijkje genomen te hebben bij de zeeaquaria, is het toch echt tijd en lopen we naar duval street. Duval street is de grote winkelstraat in key west. Het oogt er erg gezellig
en we gaan op weg naar duval street. Paps en mams komen om van de dorst, dus wordt er een korte stop gemaakt om wat te drinken. De limonade vinden we hier toch wel erg vreemd smaken. Een beetje naar de chloor. Eerst dachten we dat het van de ijsblokjes komt, nu vermoeden we dat het komt omdat de automaten worden doorgespoten met gewoon water en dit naar de chloor smaakt... Iemand die dit mysterie voor ons kan oplossen?
Na wat geshopt te hebben komen we aan op mallory square. Dit ligt aan het uiteinde van key west en staat bekend om zijn prachtige uitzicht op de zonsondergang en het feestje wat er hierna losbarst. Op ons gemak lopen we over dit plein en bewonderen we iedere straatartiest. Wat knap toch allemaal


Dan zoeken we een plekje om de zonsondergang te bekijken en vinden we heerlijk een zitplek aan het einde van de pier, moeders is als de dood dat we in het water vallen en kijkt angstvallig toe. De zon zakt rustig achter de wolken vandaan en levert in combi met de boten en de vogels een prachtig schouwspel op. Ik zou nog niet weten welke foto's hierbij moeten, want heb er weer teveel gemaakt. Dit kan je blijven fotograferen!




Dan zakt ie toch echt in de zee en begint de party op mallory square. Het is hier gezellig druk met allerlei soorten mensen en de straatartiesten doen hun best om iedereen te kunnen vermaken. Na nog en optreden bekeken te hebben besluiten we op zoek te gaan in duval street naar een eettentje. Hier aangekomen nemen we eerst een drankje bij Sloppy Joes, wat bekend staat dat Ernest Hemingway hier vaak kwam. Daarna lopen we verder, en na even kortgesloten te hebben waar de auto nu precies stond (jajaja dat wordt wat straks op die disney parkeerplaatsen!) lopen we nog even verder.
Hier vinden we helaas geen restaurant wat bied wat wij zochten, namelijk spaghetti bolognaise voor mams, en besluiten maar te gaan rijden. Onderweg komen we een tgi friday's tegen en wordt er door voornamelijk Rebecca besloten om dit uit te proberen, na vele tips van het floridaforum. Het was inderdaad heerlijk te eten. Paps had spareribs, ik de kip met jack daniels saus, en moeders een flinke steak.

 Voldaan lopen we nog even over het shopping mall en wordt er nog wat gekocht bij Ross dress for less, een nike shirtje...
Daarna gaan we toch echt op weg naar key largo, wat nog een 2 uur rijden is.
Wat een eentonige en saaie weg is dit in het donker, hoe leuk die overdag is, hoe saai die in de avond is. Gek he? als je niets ziet, hahahahaha
Vermoeid komen we aan in het hotel en ik haast me om nog even dit blog te schrijven. Het is inmiddels half 12 en paps is halverwege erbij gekomen om me lekker op te halen, zodat ik niet dit hele complex over hoef te lopen. Jullie zien het al, we zijn al gewend aan de luie amerikaanse leefstijl!!! Nee hoor, maar onze lieve voetjes hebben vandaag genoeg gelopen.
Morgen gaan we dit prachtige hotel verlaten om op weg te gaan naar Naples, via de everglades.Waarschijnlijk weer een prachtdag!
Groetjes rebecca

5 opmerkingen:

  1. Ik geniet erg van je blog, het is een feest van herkenning.
    afgelopen zomer hebben wij dezelfde plekken bezocht. ben benieuwd naar jullie plannen morgen.
    groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldige dag, en wat een leesvoer!!
    Veel plezier morgen richting Napels, wie weet wat we morgen weer lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heeeeeeeeeee familie

    Wat een verhalen helemaal te gek om ze te lezen.
    Mocht je geen werk kunnen vinden kan je nog altijd schrijfster worden.
    En laat die Pa van je jullie niet zo opfokken en is een beetje de tijd overal voor nemen.
    Hij heeft vakantie HOOR!!!!!!
    Nou heel veel plezier verder en we blijven jullie volgen via de blog.

    Groetjes aan jullie alle
    Charles de Burger

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Rebecca,ik heb nu op reactie geklikt en ga kijken of het nu lukt.Het wordt een heel boek dat reisverslag. Vooral de foto's van de opkomende zon zijn prachtig.Ik moet jullie de gr. doen van Tresna en tante Annie.
    Ik ga nu kijken of het lukt om dit berichtje te verzenden.
    Gr. voor alle 3
    Ik moet nu een profiel selecteren en heb geen idee waar ik dan kom.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke schrijfstijl heb je, leest lekker weg!! Jullie hebben het prima naar de zin, dat moge duidelijk zijn! Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen