Welkom op deze pagina

Iedereen van harte welkom hier.

Ik hoop dat je geniet van de verhalen die er komen en zijn en laat gerust even een berichtje achter ;-)

groetjes rebecca


dinsdag 23 november 2010

Een foto paradise!

Goedemorgen allemaal,
Vandaag het blog wat later dan dat jullie van mij gewend zijn. Normaal doe ik de verslaglegging aan het einde van de dag, maar gisteren was ik echt te moe voor woorden en we hebben geen wifi in dit hotel in de kamer, dus had ik naar het hoofdgebouw gemoeten en daar was de puf niet voor.
Als ik jullie onze avonturen van gisteren vertel dan weten jullie waarom we daar de puf niet voor hadden.
Onze dag begon gelukkig wat later dan zondag, ik was de eerste die er uit ging, om 6 uur. Vaders was ook al wakker, maar had nog niet zo veel zin. Ik stond alweer te popelen om op te staan, want de 2e dag in Miami was aan het wachten op ons. Omdat ons hotel aan het strand ligt, bedacht ik de zonsopgang op het strand te gaan bekijken. Vond ik wel een leuke bezigheid ;-) Omdat het heel hevig waaide had het hotel al zijn deuren gesloten en de achteruitgang ook dicht gedaan. In plaats dat ik dan zo slim ben om te vragen of ze de deur van het slot willen halen? neeeee, ik moet eigenwijs zijn en denken dat ik via de buitenkant ook vast wel een weg vind om naar het strand te komen. Eigenlijk vrij logisch toch? Na een half uur zoeken ben ik toch maar terug naar het hotel gegaan en daar was de deur uiteindelijk ook open. Op het strand een prachtig gezicht, met veel wolken, maar ook in de verte kwam de zon...... Paps had een snellere weg gevonden, die kwam namelijk via de linkerkant van het hotel waar na 50 meter een toegang tot het strand zat..... Dom! Dat mocht de pret niet drukken en we hebben heerlijk over het strand gelopen. Het waaide flink, maar temperatuurtje zat toch al rond de 25 graden. Zalig. Ook het zeewater gevoeld, en dat voelde ook redelijk aan..
Net toen we wilden omkeren omdat we dachten dat we de zon niet meeer echt zouden zien, kwam er ineens een rode gloed in de wolken en jaja daar kwam die aan. Het uitzicht is met geen wooorden te beschrijven en daarom laat ik de foto's maar spreken...



Natuurlijk als laatste het welbekende baywatch huisje ;-D volgens overigens echt nog veel meer foto's van hoor, hahahahaaa, heerlijk dat amerikaanse gevoel.
Na de zonsopkomt liepen we terug naar het hotel en zag ik ook nog een prachtig plaatje in het zwembad van het hotel, en die wil ik jullie natuurlijk niet ontzeggen...
Jullie merken al, dit wordt een verslag met veel foto's. Ik kon mijn hart ophalen gisteren.
Op de kamer hebben we de reacties gelezen op ons blog, en toen werd paps toch ook wat ongeduriger en had ik ineens nog maar heel weinig tijd om iets anders te doen. Het ontbijt werd geserveerd. Ontbijt......... :-) Bekenden van mij weten dat ik niet zo'n fan van een ontbijt ben, een bakje yogurt is over het algemeen wel voldoende, maar om dit een ontbijt te noemen? We weten dat het ontbijt hier karig is, maar hahahaha dit noemden we nog geen karig. Er was mogelijkheid voor koffie en thee, en er lag wit brood om te toasten met jam en boter. Dat was het ontbijt. ;-D Ach ja het is gratis en het prachtige hotel maakt alles goed. Na dit ontbijt? zijn we even langs de walgreens gegaan op zoek naar handdoeken en broodjes voor straks. Het werd een muffin voor mij (JEEEJ!!! :-)
Voor handdoeken zijn we niet geslaagd, en keerden we om 8 uur terug in het hotel. Daar besloten we toch om een duik in de zee te nemen, mams en ik dan, want paps had daar weinig zin in. Maar ja, we zijn toch in Miami dus we kunnen het niet maken om niet de zee in te gaan! Dus om half 9 staan we paraat om de zee in te duiken !
Ondanks alle kwallen en vissen die Rebecca zo ontzettend leuk vind :-D
Het water was even wat koud, maar went al snel, wel staan er enorme golfen
Natuurlijk moest er verder even gek gedaan worden. JEEJ we hebben onze angsten overwonnen en staan nu in de zee .............
WOEHOE!
Na dit zwemavontuur begint het miami avontuuur echt en gaan we op pad. Eerste stop is het holocaust memorial. Dit is een monument dat is opgericht voor de joden die zijn gestorven in de 2e wereldoorlog. Via Miep vinden we dit makkelijk. En we parkeren even gratis bij de Publix , gratis parkeren is schaars in Miami, dus we waren blij met een plekje en het feit dat we zo meteen even de publix aan konden doen.
Toen we aankwamen bij het holocaust memorial waren we alledrie erg onder de indruk. Een prachtig monument, maar het maakte ons ook wel een beetje verdrietig om geconfronteerd te worden met deze vreselijke gebeurtenis.

 We hebben hier even rondgelopen, wat foto's gemaakt en er bij stil gestaan en zijn toen toch maaar weer snel weggegaan.
Op naar de Publix, en daar even boodschappen doen, wat is het hier toch leuk om in een supermarkt rond te lopen en al die amerikaanse dingen te vinden, zelfs weightwatchers muffins hebben ze hier, hahahahaha, maar tegelijktijd ook jellie beans zijn ingekocht. heerlijk! na even op de parkeerplaats nog wat muffins en broodjes gegeten te hebben gaan we op weg naar ons volgende doel, namelijk South beach, ocean drive en het art deco district. Wat echt het Miami gevoel bij ons losmaakt. De auto parkeren in een parkeer garage en daar gaan we dan, over de ocean drive lopen naar south beach. Even een korte koffie stop en dan lopen we naar south beach.

Eerst zien we de duinen en kunnen we er ons niet bij voorstellen, maar als we het sstrand oplopen..... WOW, het lijkt net alsof we de set van baywatch oplopen. AMAZING!
Het is nu nog erg bewolkt en heb alsnog heel veel foto's geschoten, maar later toen het opklaarde ben ik even teruggelopen en daar volgen de foto's van straks. Wel moest ik natuurlijk even poseren voor zo'n baywatch huisje en zijn we hier wel geintrigeerd door.....


We lopen een flink stuk langs het strand en kom dan op een leuk idee.

En paps was verrast dat het lukte en zo goed in het zand kwam...
Na dit uitprobeersel bewonderen we de vele kwallen die in het zand liggen en ook mams is helemaal geintrigeerd door deze beestjes. No way dat we het water nu meer ingaan hahahahah,alhoewel we dat vanmorgen toch al gedaan hebben.
We lopen over ocean drive en dat lijkt net alsof we in een film terecht zijn gekomen. Vooral als de wolken wegtrekken en de lucht blauwer wordt. Wat is dit gaaf en leuk!


Het ultieme Miami gevoel, zoals je dat krijgt van het nummer van Will Smith ;-D
Na rondgelopen te hebben en de art deco gebouwen een beetje bewondert te hebben lopen we recht in een crime scene investigation. Echt een geel politielint, wat je in de film ziet en overal politie en wagens. Wat is er aan de hand vragen we ons af? Het ziet het allemaal wel heel ernstig uit, en dit is allemaal gebeurd terwijl we hier lopen........ PFFFF. Omdat we nog steeds niet weten wat er is gebeurd en misschien wel filmopnames zijn? we zijn tenslotte in south beach, maken we foto's en blijven we even kijken

Na even rondgelopen te hebben, beginnnen onze magen te knorren en zetten we ons neer bij een restaurantje waar we een lekker visje kunnen bestellen.
En dat smaakte prima
Hier horen we dankzij paps ook het werkelijke verhaal achter de politie interventie, namelijk dat er een dodelijke schietpartij heeft plaats gevonden, waar een politieagent 1 persoon heeft doodgeschoten en 2 gewonden heeft gemaakt. Bah, dat geeft toch wel even een nare nasmaak en ik schrik hier echt enorm van. Ook hier willen we niet te lang bij stil staan. Het verhaal bleek uiteindelijk wel anders te zijn, want heb het even gegoogled.
http://www.miamiherald.com/2010/11/22/1938020/miami-dade-officer-involved-in.html
Na een heerlijke lunch ben ik nog even terug gegaan naar het strand om daar toch foto's te maken met een prachtige blauwe lucht en het zonnetje dat schijnt...

Echt wat een Miami gevoel, super hoor!
Op naar de volgende stop. Het is inmiddels rond 2 uur en we lopen terug naar de auto en gaan op naar ons volgende avontuur. Dit was nog ter discussie, en we kwamen dankzij het prachtige weer tot de conclusie dat we toch graag een boottocht wilden maken. Op naar bayside marketplace, dat we gisteren in de avond zijn geweest. Hier liggen volop boten en kunnen we vast wel een bootje vinden. Na even kort rondgelopen te hebben vinden we een glasbodemboot, die op het punt staat om te vertrekken. Snel aan boort, en op weg. Wat een heerlijke boottocht in de baai van Miami. Nu kunnen we echt de skyline zien. Schitterend. Warm weer, de zon schijnt op ons gezicht, we hebben een topuitzicht, en we zien af en toe een wilde dolfijn opduiken, paps en mams dan, rebeccca mist hem, omdat die te druk is met take a picture hahahahahhaha
Het uitzicht is dan ook magnifiek



Alleen een glasbodem boot??????????/ hahahahaha, het glas was gewoon groen, en niet meer doorheen te kijken, en mams kijkt dan ook echt zo van huh?

TOok dit is echt enorm genieten en we zitten in de zon, met een briesje in Miami. Soms geloven we het gewoon niet. We varen langs een eiland met allerlei huizen van beroemde mensen. Wat een prachtige villa's.
Na dit is de tour al weer snel voorbij en gaan we terug naar de haven. We zijn ondertussen behoorlijk gaar van de warmte, en de moeheid en ook hebben we allemaal een rode tint in ons gezicht van het verbranden. Tja we hebben ons wel ingesmeerd, maar dat is wel een beetje onze eigen schuld, want we hebben olie gekocht met factor 8 om lekker bruin te worden, hahahahaha
Na nog even een starbucksje. Heerlijk, kan niet meer zonder, hahahah, kan er zeker wel aan gewend raken dit iedere dag te doen.
En dan om half 5 op weg naar Key largo, ons thuis voor de komende 2 dagen. Onderweg komen we echt enorm veel file tegen. Dus jaja dat hebben ze hier ook. Nooit meer klagen over file in NL (hgahahahah utopie want dat blijven we ws gewoon doen hoor). Wel erg vreemd is dat ze op deze tolweg geen stops hebben, en als je zo nodig moet plassen, moet je wat. Gelukkig kan Miep er heel goed tegen als we even verkeerd rijden, dus we pakken gewoon een afslag. Hier even zoeken en dat gaat niet makkelijk als we alledrie heel nodig moeten plassen, maar daar vinden we dan eindelijk toch een toilet. Wat een opluchting!!! Als dank wil ik even een koffie meenemen voor paps, maar krijg uiteindelijk iets van een espresso mee, die echt niet te drinken is hahahahaha, Maar ok, toch voor een beetje omzet in het restaurant gezorgd. Als we de tolweg opdraaien, moeten we opnieuw tol betalen en dat vinden we wel een beetje flauw. Maar ja het is maar 1 dollar, dus een kniesoor die daar op let.
Na een lange rit komen we aan in key largo. En het hotel is snel gevonden. We weten niet wat ons overkomt. We rijden een complex op en dat is echt belachelijk mooi, voor zover we dat kunnen zien in het pikkedonker :-D
Als we bij onze kamer aankomen, kan paps het niet geloven. wat schitterend. 2 slaapkamers, 1 met een kingsize bed, allebei een badkamer ensuite, met een jacuzzi erin. Een woonkamer met een volledig ingerichte keuken. Echt waanzinnig, en waarschijnlijk ook zeezicht! Maar ook dit is niet te zien in het donker. Dit hadden we nooit verwacht. Het hotel heet overigens Ocean Pointe Suites en ligt net voorbij Key largo. Omdat we alledrie honger hebben besluiten we terug te rijden naar een supermarkt en op zoek naaar wat te eten. Een leuk eetttentje komen we niet tegen en daarom nemen we kippensoep en een magnetron maaltijd mee om zelf warm te maken. Terug in het hotel smaakt dit prima en genieten we even van de luxe. Ik ben totaal gaar en besluit na het eten om in bad te gaan. Even genieten van de jacuzzi, hahahaha alleen wat te veel badschuim er ingegooid, dus zodra de jacuzzi aanstaat, staat het schuim tot aan het plafond. OOPS :-D
Na meerdere methodes geprobeerd te hebben om het schuim te lozen, wordt het dan maar een gewoon bad, hahaha nog steeds luxe en morgen in de rerun.
Op bed nog even de foto's bekeken en toen snel gaan slapen.
Op dit moment heb ik een ongeduldige vader naast me, die niet kan wachten totdat we op pad gaan. Naar key west vandaag. Dus veel plezier allemaal vandaag.
Ik hoop dat jullie genoten hebben van het verslag en de foto's (het waren er uiteindelijk 600 die ik gisteren gemaakt heb!) en wij genieten in ieder geval enorm van jullie berichtjes!
Bedankt
Liefs rebecca

6 opmerkingen:

  1. het hotel was dus super! nou ik ben ook erg benieuwd als wij er zijn! het ziet er echt heel leuk uit allemaal, en ga alles gebruiken als tips voor straks! veel plezier op de key west, en ik wacht met smart op je volgende berichtje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, ha dat is grappig zag ik bij jou foto's wel een heel bekend lifeguard huisje voorbij komen. 's avonds is de Ocean Drive ook een echte aanrader. Als jullie terug rijden vanuit Key West is het de moeite waard om het Key Deer refuge in te rijden op Big Pine Key. daar leven nog 300 Key Deers, lopen daar los en zijn helemaal niet schuw.
    have fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. weer heel mooi geschreven het is net of ik erbij bent. Ben nu wel heel benieuwd hoe het laatste hotel kamer eruit ziet. Heel veel plezier in Key West..

    groetjes vanuit het koude Utrecht (waar binnen een paar dagen sneeuw wordt verwacht)

    Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Rebecca, Chris en Lida,

    Het ziet er allemaal schitterend uit, we blijven jullie volgen. Groetjes uit een koud Nederland. Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie foto's en wat een lang verlag.
    Ik begrijp wel dat je daar gisteravond geen zin meer in had.
    Het is een behoorlijke klus om een blog bij te houden maar de reacties vergoeden een hoop.
    De dag vandaag begint bij jullie ook al weer op te schieten, hopelijk hebben jullie het goed naar jullie zin maar dat zal wel lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijk verhaal weer en wat een mooie foto's. Jullie hebben even een paar maanden moeten wachten op deze trip maar dat is het vast dubbel en dwars waard geweest.
    Geweldig hoor

    BeantwoordenVerwijderen