Welkom op deze pagina

Iedereen van harte welkom hier.

Ik hoop dat je geniet van de verhalen die er komen en zijn en laat gerust even een berichtje achter ;-)

groetjes rebecca


vrijdag 26 november 2010

thanksgiving day

Goedeavond iedereen, voor ons avond, voor jullie alweer diep in de nacht. Dit keer het blog voor ons wat vroeger want we gaan zo op weg naar black friday en zullen daar laat van terug komen. Maar daarover later meer.
Vandaag is het thanksgiving en dat is een hele grote happening hier in amerika. Dat merkten we ook gedurende de dag dat er verschillende toeristische attracties gewoon gesloten waren en zelfs de subway, starbucks en mac gesloten zijn!! Helaas pindakaas.
Vanmorgen stonden we rond een uurtje of 8 op, paps vond het wel tijd om er uit te gaan, hahahaha, wij niet, maar ja, he is the boss!
Met zijn drieen zijn we gaan ontbijten en het zag er allemaal echt top uit! Mijn favoriete ontbijt (muffins in alle soorten en maten), verschillende soorten broodjes en ook zoete broodjes, bagels, warm eten (in de zin van worstjes en dat soort smakelijke gerechten die amerikanen en engelsen hier zo weer weg zitten te werken Bleh!)
en zelfs de mogelijkheid om zelf wafels te bakken. Keus zat en samen met een sinaasappel en vruchtensap hebben we heerlijk ontbeten.
Cynthia en theo, jullie hebben echt straks een prima hotel! hierbij wat foto's om een indruk op te doen.


Op weg naar everglades city dan maar. Eerst nog even door Naples heen gereden en het is echt een rijkeluis dorp! wat een huizen staan hier aan zee. Het lijken wel huizen van beroemdheden stuk voor stuk. Ik denk dat we oprijlanen hebben gezien, waar wel 4 huizen in nederland oppassen en dan nog je een stuk moet lopen om bij de deur te komen. Echt prachtig!
Na informatie gevraagd te hebben over de boottochten die je hier kunt make, besluiten we dus echt op weg te gaan.
Na een half uur komen we aan in everglades city waar we een boottocht willen maken door het 10.000 islands gebied, wat bekend staat om zijn alligators, dolfijnen en manatees. Helaas, helaas is de tour die wij wilden maken gesloten en gaan we op zoek naar een andere. Er zijn er hier eeen aantal, want meeer is er ook niet in everglades city te vinden. Wat een gat zeg, hahahahaha.
Na bij 2 tours informatie gevraagd te hebben, vinden we het eigenlijk toch te duur, 40 dollar voor 1 uur opnieuw op een airboat, en vragen we ons ook af wat de meerwaarde ervan is ten opzichte van gisteren. Want hier krijgen we hele andere verhalen te horen, dan we van de geplande tour hadden.
Moeders was ook niet helemaal lekker, dus na een kop koffie besluiten we toch op weg naar huis te gaan.
Paps heeft alles gereden tot nu toe, en omdat het er op lijkt dat we morgen heel even een andere kant op gaan, besluiten we dat ik terug rijd naar Naples. Dat is toch een rechte weg en kan ik mooi even wennen, van in die enorme bak rijden en vooral in een automaat rijden. Dat is vreemd zeg!! Paps haalt nog een leuk (not!) geintje met mij uit, door te zeggen, oefen maar eens met remmen. Dussssss, dat deed ik met de verkeerde voet, en prompt maken we echt een enorme noodstop. Moeders en ik waren hier niet blij mee!!! Maar al snel heb ik verder alles onder de knie (een auto is nou eenmaal een auto) en rijden we rustig terug naar Naples.
Als we terug komen in het hotel wil moeders het liefst even liggen, omdat ze zich echt niet lekker voelt en stuurd ze ons de deur uit. Wij besluiten het strand op te zoeken bij Naples pier. Dat bekend staat als een zeer goede plek om dolfijnen te spotten. Daar aangekomen de auto parkeren, en hup de laatste meters lopen.
Als we de pier oplopen, roept Rebecca al weer allerlei oh's en ah's. De lucht is strak blauw en het strand prachtig wit. Echt een plaatje.
Jammer van de drukte van alle mensen, want tja het is nu eenmaal thanksgiving, dus menig amerikaan zit lekker met zijn gat op het strand. Wat wil je ook met 32!!! graden.
We lopen een stukje verder over de pier en zien overal om ons heen mensen vissen. Wat gezellig is het hier ook weer.

Op het einde van de pier kijken we even rond en staan er volop vissers. Dat is wel echt een aardje naar het vaatje. Maar al een paar maal zie ik daar toch steeds een vin boven het water komen. En als we goed kijken zien we dat er 3 dolfijnen rondom de pier zwemmen. Wat waanzinnig!!!! Ze komen regelmatig boven om even hun neus te laten zien en gelukkig werkt mijn camera mee en heb ik ze veelvuldig op de foto.


Helaas waren ze niet zo actief datr ze uit het water sprongen, vonden het denk ik ook wat te heet.
Na ruim een half uur daar rondgekeken te hebben besluiten we toch maar even op het strand te gaan liggen en in het water te gaan. Al snel vinden we een plekje en leggen daar onze handdoeken neer. Wat een heerlijk zacht zandstrand is dit. Het water koelt lekker af, en we vinden allerlei schelpen aan de kant van de zee. Dit vind ik echt eeen sport, en ga dan ook hard op zoek


Door zo lekker in de zon bezig te zijn, verkleuren we ook aardig. Na een uur lopen we nog even de pier op om bij de vissers te kijken en kijken of de dolfijnen wel zin hebben om te springen nu.
De dolfijnen zijn nergens meer te vinden, maar wel staan we naast vriendelijke amerikanen die ons alles willen vertellen over wat hier te zien is en over de zee en de dolfijnen. Ik was het al even zat, maar paps wilde nog blijven kijken. En dat is maar goed ook, want ineens gaat er een lijn keihard vandoor van een visser naast ons. Hij heeft een rog aan de lijn. En een enorme ook!
Mensen kwamen er om heen staan toen de vissers hem binnen haalden en vonden dit enorm zielig. Deze mening deelde ik wel, maar denk ook dat het zielig is als je hem laat gaan met een haak in zijn bek. Dat is denk ik veel zieliger. Het is in ieder geval wel prachtig om zo'n dier te zien

De vissers zijn verder goed van zin en gooien na het verwijderen van de haak het beest weer terug in de zeee. Het had een spanwijdte van 75 cm! dus een behoorlijk. Daarnaast werden er alleen maar kleintjes gevangen...

hahahahahahahhahaah, we zullen zien hoe het paps morgen vergaat.
Na dit avontuur, moeten we nog opschieten ook want we hadden afgesproken rond half 3 weer bij mams terug te zijn met een broodje van de subway. Dus we gaan op pad. Subway 1: dicht... Subway 2: dicht..... oh oh, wat wordt het dan? Toch maar terug rijden naar het hotel, kijken wat mams wil, want die is hier de lastige eter.
Daar aangekomen slaapt mams nog, als we haar wakker maken voelt ze zich een stuk beter. We besluiten nog heel even in de rondte te rijden en als we geen broodjeszaak vinden gaan we naar de mac of anders de supermarkt. Jullie raden het al, broodjeszaak nummer 3 is ook dicht en als we bij de mac aankomen blijkt die ook net dicht te zijn. Dan op naar de walmart die gelukkig wel open is, thank god voor de walmart :-D
Daar aangekomen lopen we naar binnnen en wat zien onze ogen tot verbazing nou????? Een open subway in de walmart. Hahahahaha perfect, dus daar even lekker een broodje weggewerkt.
Hierna even door de walmart gelopen en me vergaapt bij allerlei spullen die ze hier verkopen, kinderkleding, dameskleding heel goedkoop, speelgoed, kerstspullen en natuurlijk scrapmaterialen. Dit was een van de dingen die ik hier toch wel echt wilde gaan kopen. Dus wel wat meegenomen.
Na de walmart besluiten we op pad naar het hotel te gaan en er nog even te relaxen voor vanavond als we naar de Miromar outlets gaan die rond middernacht open gaat voor de biggest sale of the year, namelijk black friday.
In het hotel internet ik eventjes en kijk ik op allerlei sites en vind ik nog een aantal kortingsbonnen. Helaas geen mobiele printer bij ons.... (jammer nou..) Maar de service van dit hotel is zo top dat je hier als gast gratis een printje mag maken. Helaas werkte dit niet omdat alles in kleur is en dat blokkeert de computer, zelfs als je het alleen maar in zwart wit wil printen. Jammer dan. Ook een kortingscoupon voor 30 % bij MIchaels stond op het internet. Maar helaas ook deze is niet te printen. Online zie ik dat er een Michaels vlakbij zit en dus ik ga op zoek naar paps, die we de deur uitgeschopt hebben omdat die een beetje druk is en de dames rust wilden hebben :-)
Hij mocht een biertje gaan drinken, dus niet teveel medelijden met hem hebben hooor! Hij leest de reacties ook mee hier op het blog hahahahahaha.
Maar paps nergens te vinden, dus helaas, want hij heeft de autosleutels. En half uur later wordt hij echt overvallen in de hotelkamer door mij om mee te gaan, en verbazingwekkend genoeg vind hij het geen probleem.
Op weg naar de Michaels, maar het eerder gevonden adres is nergens meer te vinden online, dus rijden we op goed geluk de kant op die google maps ons gestuurd heeft. Na een 15 minuten rijden keren we onverrichter zake terug in ons hotel. Opnieuw ga ik op zoek en vind ik nu wel een ander adres. Paps weer lief aankijken, die inmiddels de nette kleding staat te strijken, en opnieuw vind hij het geen bezwaar.
Dit adres blijkt wel te kloppen en binnen een kwartier staan we op een enorme parkeerplaats. Als we naar binnen lopen kijken we ons ogen uit. Wat een hoop scrapspullen!! Echt helemaal geweldig. Zelfs paps vind het super en kijkt zijn ogen uit.
Helaas hebbben we niet super veel tijd en is niet alles hier met korting. Toch scoor ik ook hier aardig wat scrapspullen die wel in de korting zitten.
Samen met de aankopen van de walmart en wat kleine dingetjes die we gekocht hebben in orlando heb ik inmiddels al een flinke verzameling............

Paps vond het niet meer normaal~!!! hahahaha en het gaat nog veel meer worden hoor!
Terug in het hotel gekomen is het 7 uur en tijd om te douchen en om te kleden want om half 8 hebben we een reservering voor een thanksgiving diner in het restuarant naast ons hotel.
Allemaal mooi opgedoft gaan we ernaar toe en worden we allervriendelijkst ontvangen. Het menu was vantevoren gepost, want tja we moeten toch rekening met onze iets moeilijkere eter mams. Gelukkig is er naast het traditionele thanksgiving diner ook gewoon biefstuk te verkrijgen, en dat wordt dan ook de maaltijd voor mams. Paps en ik gaan wel voor het thanksgiving diner, wat bestaan uit salade vooraf, aardappelpuree, sperzieboontjes op een speciale manier klaargemaakt, gezoete yams en kalkoenfilet op een bedje van maisbrood, als toetje krijgen we pompoen taart. Nou verras ons maar, want de helft kennen we niet.
Het is tijd voor de eerste foto van ons drieen.

Mams biefstuk is heerlijk en ook de kalkoenfilet valt bij ons beiden in de smaak. Voor de rest was het toch wel erg vreemd. Bij rebecca waren de sperzieboontjes wel heerlijk, paps gaf eerder voorkeur aan de aardappelpuree. De yams vielen bij geen van beiden in de smaak. De pompoentaart was wel erg vreemd, maar niet slecht. Het smaakte een beetje naar speculaasjelly. hahahahahah heel vreemd. daarvan hebben we de helft opgegeten en toen was het toch wel echt klaar.
Na betaald te hebben terug naar de hotelkamer en daar nog even een begin aan het blog gemaakt. Had gehoopt het af te kunnen maken, maare blijkbaar ben ik niet zoo snel. Nu ja, gelukkig zit er een opslaan optie in het programma en dat maakt het wel gemakkelijk.
Vanmiddag op internet heb ik gezien dat er meerdere winkels al om 10 uur open gaan en daarom gaan we rond kwart over 9 op pad omdat het ook wel een half uurtje rijden is. De weg om ons heen is donker en we zien weinig, maar verbazen ons wel over de drukte op de weg. Gaat iedereen nu shoppen???
Het zou heel goed kunnen, want Black friday staat berucht om zijn uitverkoop en drukte.
Aangekomen bij het winkelcentrum ( ik ben eigenlijk tegen dit woord want het woord winkelcentrum kan deze enorme malls niet goed omschrijven, dus gebruik voortaan het woord mall) valt de drukte redelijk mee, alhoewel er toch wel dik zo'n 1500 auto's staan schatten we.
Eerst even voor koffie langs starbucks en dan op weg in dit enorme shopping mall. De eerste winkel die we tegen komen is van tommie hilfiger en aangezien paps een aantal spijkerbroeken wil gaan we hier naar binnen. Bij de binnenkomst van de winkel krijgen we een gratis shopping bag, met een flesje water en nog meer kortingscouponnen, alhoewel er al op de hele collectie 40 % korting op zit voor deze dagen.
We konden er ons weinig bij voorstellen, maar dit is echt enorm leuk shoppen!!! een broek, een vest een trui van tommie hilfiger voor slechts 20 dollar! waar die normaal hier 50 dollar kosten, om maar niet te praten over de prijzen in nederland. Nu snappen we echt waar de mensen het over hebben als ze spreken over dat het hier in Amerika zo goedkoop is. En ik weet niet meer van wie ik de tip heb gehad om op black friday te gaan shoppen, maar echt superbedankt!!! We hebben fiks wat gekocht hier bij hilfiger en kwamen met een behoorlijke tas vol voor 100 dollar de deur uit.

De outlet is prachtig verlicht en we lopen dan maar door naar nike want dat is eigenlijk voor ons op dit moment de belangrijkste winkel.
Onderweg zien we echt hele vreemde taferelen.... Mensen staan hier gewoon in de rij voor een winkel die open moet gaan. Dus echt in de rij voor de sale. Echt nog nooit zoiets gezien en ook fikse rijen ook.
(foto uploaden doet weer raar, maar zal het vanavond nogmaals proberen)
Hierna door naar nike, waar het wel druk is maar redelijk te doen. Flink wat schoenen aangepast en uiteindelijk met 20 % korting op de hele collectie paps 2 paar en ik 2 paar!
helemaal leuk. 1 paar zelfs echt maar voor 20 dollar gekocht. Humz dit is leuk shoppen.
Op ons gemak lopen we door en zien we meerdere van de eerder geziene taferelen
Na een bezoekje aan de disney shop (weinig korting, maar toch wel wat gekocht) en converse (kadootje en eeen shirt voor mij) vind paps het wel welletjes voor vandaag. Het is inmiddels al half 1 en tjaaa ouderdom komt met gebreken dus dat wordt hem allemaal te gortig... hahahahaha
Op naar huis met wat gemor van rebecca. Maar thuisgekomen al de aankopen op bed uitgestald.
En dus toch beehoorlijk wat gekocht.
Ja mirella de dopey is voor jou!
Nog even een reactie op een aantal mensen.
Jongens van paps zijn werk, wat leuk dat jullie ook allemaal meelezen! Echt heel leuk en blijf vooral ook reageren.
Harm en christa, mams voelt zich een stuk beter, denk dat het reizen een beetje opbreekt en het slaapgebrek, maar dat komt morgen helemaal goed.
Cynthia en theo, warm florida staat voor jullie klaar! en het wordt echt genieten, reken maar, hahahahah ff een sintrijmpje
Aggie, zoals je kon lezen konden we super goed shoppen hahahah, echt een ervaring om nooit te vergeten.
Vrienden en familie, ook leuk dat jullie meelezen!
Morgen (inmiddels vandaag) vrijdag 26 november gaan we eerst nog een boottocht doen, paps gaat diepzeevissen om kwart voor 8 's ochtend, hihihi, helaas moet ik hem wegbrengen :-(
En wij pakken alles in het hotel in en gaan om 10 uur een dolfijn boottocht maken. Ook super leuk. Daarna gaan we nog even naar het strand en pakken we paps om kwart over 12 op en rijden we dan naar Orlando. een flinke rit, maar gelukkig onze thuisbasis voor de komende 2 weken!
Hopelijk hebben we wifi in het huis, maar dat is nog onbekend, dus we zien het wel.
Tot het volgende blog!!!
Liefs rebecca

10 opmerkingen:

  1. Nou je bent echt laat op zeg, toen ik vanmorgen bij het ontbijt op je blog keek was er niets, en.. 5 minuten later toch een update.

    Super, zo dichtbij dolfijnen in het wild. wat hebben jullie heerlijke dagen en heerlijk weer, zeg. Wij hebben ze in Ft myers Beach ook dagelijks gezien, maar niet zo dichtbij.
    Hopelijk is je moeder morgen weer opgeknapt,
    Groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij vinden Napels ook erg mooi, vooral het strand en de huizen!! Jullie ook, zo te lezen en zien aan de foto's. Geweldig die dolfijnen en de rog. Ben benieuwd of jullie goed hebben kunnen shoppen vannacht?? Have Fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo Rebecca

    Leuk om te horen dat het een fijn hotel is, via Priceline moet je toch afwachten welk hotel je krijgt.
    Weer mooie foto's en het weer is ook niet verkeerd.
    In Nederland is op verschillende plaatsen de eerste sneeuw gevallen.
    Bij ons is alles ingepakt dus we zijn er klaar voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi meis,
    Wauw wat een verhalen zeg! Heb net in een klap alles bijgelezen van deze week (jaja, ook hier crazy druk ;)).
    Wat zien jullie veel op een dag en wat een prachtige foto's! Wist niet dat er in Florida zoveel te beleven was (New York stond toch echt bovenaan mijn lijstje, maar nu wordt het denk ik een gedeelde eerste plaats!)
    En wat een super weer; strakblauwe lucht en lekkere temperatuur, geniet ervan! Hier is het 2 graden en vanochtend moest ik krabben... Neem je ook wat zon mee terug?
    Knuf,
    Sam xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Rebecca Paps&Mams

    Nou zo te lezen was het een Goede tip he die van Black Frydai We waren verleden jaar er ook in de Miromar outlet maar de korting gelden toen het hele weekend waren we voor niets zo vroeg gegaan
    Maar het is wel een belevenis zo midden in de nacht

    Nou nog veel plezier daar wij hebben het KOUD


    Groet Gerrit&Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hallo daar :)

    lekker druk dus met thanksgiving :) ben toch blij dat ik dat net mis! niks voor mij al die drukte! erg leuk je verhalen! kan ik toch een beetje zien wat me te wachten staat! glukkig daardoor even wat zomerse spullen nog in de koffer gedaan haha :)
    veel plezier nog, en heel miscchien tot over een paar dagen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat is nog eens leuk shoppen zeg, daar had ik me ook wel willen uitleven. Helemaal top, het leest weer heerlijk weg Rebecca!!

    Lekker bakkie koffie, en.... het blog lezen.

    !!!

    Veel dolfijnen toegewenst..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hier weer even een berichtje van jullie familie,

    Teneerste vind ik Toppie om te lezen dat jullie het naar jullie zin hebben daar in het verre
    Amerika met 32 graden, Hier heeft het vandaag gesneeuwd, maar is niet blijven liggen. Leuk he al dat shoppen en shoppen en wat leuk dat je die dolfijnen heb gezien...
    Nou ik wens jullie een fijne dag en we denken aan jullie

    gr. Wendy, Lindsey, Alyssa en Evert.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hey Beccie

    Door jouw manier van schrijven moet je alles wel blijven volgen, ben altijd erg nieuwsgierig wat jullie hebben meegemaakt, Geweldig gewoon.
    Heel veel plezier in Orlando enne wel heel veel foto's maken in Sea World hè....vooral van de Orca's.
    Knuffels van Roan en zijn mamma's en de groeten van Dina en Joop

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hey wat leuk dat je ook van scrappen houdt, ik ga ook mijn voorrad bijvullen als ik daar ben dus als je nog tips hebt waar ze leukke goedkope scrapspullen heb hou ik me aanbevolen

    BeantwoordenVerwijderen