Welkom op deze pagina

Iedereen van harte welkom hier.

Ik hoop dat je geniet van de verhalen die er komen en zijn en laat gerust even een berichtje achter ;-)

groetjes rebecca


zaterdag 4 december 2010

een zonnige dag in seaworld

Vandaag werden we al lekker(uhm) vroeg gewekt door de vuilniswagen die hier het vuilnis om 7 uur ‘s ochtends kwam ophalen. Een hele goede morgen…… paps vond het toen ook nog nodig om de vaat te gaan uitruimen met lekker veel lawaai, en zo zaten we met zijn drieen om kwart over 8 erg vrolijk beneden :-) mams had slecht geslapen en ook voor mij was het niet een topnacht geweest, maar wat geeft het? Want we gaan vandaag naar seaworld. 8 jaar geleden bij mij zeker een favoriet, want hier zijn mijn favoriete dieren, orka’s. en aangezien we ze tot voor kort niet in nederland meer konden aanschouwen was het voor mij toendertijd de eerste echte ervaring om deze dieren in het echt te zien. Niettemin hebben we dus heel veel zin in vandaag. We gaan dus al lekker vroeg op pad, rond kwart voor 9. Iets over 9 staan wij alweer op het parkeerterrein bij seaworld en wat hebben we weer een geluk met parkeren! We staan echt heel erg dicht bij de ingang, net achter de preferred parking. Dus helemaal toppie! Enthousiast lopen we op de ingang af, ondanks de kou is de lucht stralend blauw met een hard schijnende zon, maar mams heeft het toch behoorlijk frisje in  haar trui en paps loopt terug om haar jas te halen. Ondertussen gaan wij alvast door de tas controle, zodat paps zo door kan lopen straks.
De entreepassen hebben we al bij discovery cove gekregen dus we kunnen zo doorlopen. Ook hier wordt een vingerafdruk gemaakt.
Seaworld is al enorm in kerstsfeer gebracht, overal hangen kransen, nepsneeuw en staan natuurlijk kerstbomen…………


Meteen in het park lopen we al tegen de nieuwste achtbaan Manta aan. Dit is een achtbaan waar je in horizontale positie wordt getild met je gezicht beneden. Slechts 10 minuten wachtrij dus ik kijk paps en mams smekend aan en die vinden het prima dat ik ga. Paps gaat zelfs met mij mee (daar krijgt hij spijt van met zijn hoogtevrees, want afdalen doe je dus nu echt eerst met je hoofd naar beneden hahahahahahha) De 10 minuten op het bord zijn zwaar overdreven, want na een ellenlange lege, maar entertainende wachtrij door aquaria met allerlei roggen te zijn doorlopen, kunnen we meteen instappen. Benen en bovenlijf wordt strak vastgezet en daar ga je dan. Benen naar achter en hoofd horizontaal en zo hang je dus onder de achtbaan. Heel apart! Maar wat een waanzinnige ervaring. Hij gaat heel hoog en dan hup naaar beneden. Het is net alsof we vliegen en de loopings zijn helemaal te gek! Bijkomend pluspunt is dat ik door de horizontale positie ook helemaal geen last van bewegingsziekte had, dus kwam er geheel fris weer uit. Ik vond het helemaal geweldig, en paps op de afdaling na, ook. Zeker voor herhaling vatbaar.


Het is kwart voor 10 en om 10 uur begint de dolfijnenshow horizons. We besluiten om naar deze toe te lopen en als we bij het stadium komen vinden we een prachtig plekje.
Vanuit hier hebben we vrij zich over het water en wat een geweldige opbouw is dit décor al. Het verhaal gaat over een meisje dat droomt over dolfijnen en in een droomwereld terecht komt (jajaja een beetje hetzelfde als het dolfinarium , die hebben het waarschijnlijk van hier gejat, maar veel prachtiger uitgevoerd)
De show is niet te beschrijven met woorden, maar er komen dolfijnen, walvissen, vogels en acrobatiek in voor. Ik heb een aantal mooie foto’s kunnen maken en die deel ik dan ook graag met jullie.









We konden in de eerste instantie niet geloven dat mensen deze show mooier vonden dan die met shamu, maar na afloop waren we het er met zijn drieen over eens, dat hij prachtig was en dat we enorm genoten hadden en misschien wel het eens zijn met een aantal andere mensen, maar daarover straks meer.
Na dit schouwspel besluiten we dat het nu eerst tijd is voor koffie. Na navraag blijkt cappuchino alleen te verkrijgen bij de ingang bij de bakery die echte starbucks koffie serveert. Rebecca’s ogen beginnen alweer te stralen bij het woordje starbucks, en ook mams is er inmiddels echt aan verslaafd. Dus op naar de ingang.
We komen bij de ingang nog langs de zeeschilpadden, echt enorm groot en daarbij staan pelikanen. Eindelijk kan ik deze behoorlijk op de foto zetten, aangezien me dit tijdens de rondreis niet lukte……
Ook lopen we langs de flamingo’s en naar dit kleurrijke schouwspel met de ochtendzon erop blijven we ook eventjes kijken….
Eindelijk bestemming bereikt. De starbucks. Helaas niet een echte starbucks, maar ze serveren cappuchino en café latte, mams favoriet, dus even genieten van een kopje koffie dan maar. Ook hebben ze hier superschattige cakejes, al helemaal in de kerstsfeer….

Genieten van de koffie doen we heerlijk in het zonnetje en zo vliegt er ineens bijna een half uur voorbij. We besluiten omdat het 11 uur is richting shamu stadium te lopen omdat er daar eeen show is om half 1 en vlakbij het stadium een attractie van de polar express zit.
We passeren wat winkeltjes en ook shamu met een kerstmuts op voor de slee van de kerstman. We kunnen het niet laten op de foto te gaan met hem en het blijkt uiteindelijk een van de leukste foto’s te zijn van deze vakantie, want we hebben de kerstmutsen weer bij ons!! Helaas hier geen foto met eigen camera van. De foto is achteraf wel aangekocht hoor!
Dan lopen we door naar de polar express waar we kunnen kijken of we met de trein of te voet de route gaan doen. Omdat de trein ons wel leuk lijkt kiezen we daarvoor…



De trein brengt ons met de polar express natuurlijk naar de noordpool, via het verhaal van de film. We mogen uitstappen uit de simulator en we komen dan op de noordpool terecht. Hier lopen we door verschillende ruimtes waar je allerlei dieren kunt vinden die op de noordpool leven en van wie ze hier de leefomgeving hebben nagemaakt. Eerst de baluga’s, daarna de ijsbeer.

Tussendoor zien we ook nog de kerstman waar je mee op de foto kan, maar echt geduld hebben we niet meer. We zien ook nog enorme walrussen en wow wat zijn  die dieren immens groot! En een slagtanden………. Helaas niet mooi op de foto kunnen krijgen.
We beginnen ons nu een beetje te haasten, want het is al 10 over 12 en de show van shamu stroomt snel vol… dus we haassten ons de attractie uit en stappen fiks door naar het stadion..  Hier treffen we een erg vol stadion aan, maar we vinden toch nog een plekje in de droge zone. Want het stadion is verdeeld in droge en zogenaamde soak (kleddernat) zones. En ik kan er nog over meepraten dat je in die zones echt kletsnat word, tot aan je ondergoed, dus daar hebben we alledrie niet zo’n trek in.
De plekken zijn niet super maar we hebben toch een redelijk uitzicht en nemen ons voor, voor de volgende show er toch wat vroeger te zijn. Er zijn 4 orka’s in het bassin en ook nog een mama met baby. 2 maanden geleden is er namelijk een baby orka geboren en daar is seaworld enorm trots op. Dit wordt dan ook uitgebreid in de show behandelt. Er wordt van alles verteld en filmpjes laten ze zien over de geboorte en over hoe trots de trainers zijn. Hierna worden er wat sprongen gedaan met de andere 4 orka’s en mag mama haar trucjes laten zien met de baby die geen moment van haar zijde wijkt.





Allemaal erg mooi om te zien, maar het kan absoluut niet tippen aan de vroegere shows. Begin dit jaar is er een heel naar incident namelijk geweest. Een grote orka heeft een trainster gedood door haar onder water te houden tijdens een optreden bij dine with shamu. Dit is een diner aan de waterkant van het bassin (iets wat ook in onze planning stond) Abrupt is toen alles (logischerwijs) afgelast. Ook mogen de trainers niet meer met de orka’s in het water zijn tijdens een show…… dit zorgt er voor dat voor ons gevoel de show echt enorm tegen viel. Ik geloofde dit eerst niet toen ik het hoorde van andere mensen van het forum, maar we vonden het zo jammer dat er zo weinig interactie was en ook weinig sprongen. De show was ook erg kort. Het is voor ons gevoel een fractie van de oude show, die echt top was. Hoe spijtig ook, we kunnen ons voorstellen dat dit niet meer de grote publiekstrekker is van seaworld en dat is erg jammer in deze tijden van crisis.
Een beetje desgeillusineerd verlaten we het stadion. We zijn het er alle drie over eens, wat jammer jammer, maar wat geweldig is het om deze dieren weer van zo dichtbij te zien. We hebben ondanks dat alsnog wel genoten.
Op naar de volgende stop. Lunch! We eten hier een heerlijk broodje, en zijn blij dat hier ook wat anders te krijgen is dan hamburgers en friet… :-)
Na de lunch gaan we verder door het park en lopen we tegen de show van clyde en seamore aan. Dit is een humoristische show met zeeleeuwen, een otter en piraten.
Het voorstukje met de bekende mimespeler hebben we gemist, omdat we echt net op het nippertje binnen komen lopen, maar we vinden alsnog wel een erg mooie plek.
De setting is eeen piratenschip komt aan op een schateiland en vind daar 2 strandelingen, een mens en een zeeleeuw en de kapitein laat hun helpen de schat te vinden, in ruil dat ze mee mogen varen op zijn schip.
Door de interactie met dieren gaat er echt van alles mis in deze show, niet alleen bedoeld, maar ook onbedoeld, en dit zijn juist de leukste factoren. Ik schater aan 1 stuk door en ook paps snapt heel veel grapjes. Moeders kijkt er maar een beetje doorheen en ziet alleen 3 hele vreemde mensen met 2 zeeleeuwen die achter een otter aanzitten.




Het décor is al geheel in kerst versierd. Alleen de kerstshow is pas vanavond.
De grappen die echt in de show horen zijn wat flauw, maar het was voor ons erg entertainend dit te zien.Na de show vind mams het wel welletjes met de show en besluiten we shark encounter in te gaan. Dit is een tunnel waar je doorheen kan lopen en waar allerlei soorten haaien boven je zwemmen.


Echt een hele bizarre ervaring is dit opnieuw, naast die ik al in discovery cove had. HAAAI!!!!!!
Voor ons zeker waard om hem nogmaals te doen, maar we komen nog terug volgende week in dit park en zijn dan van plan ook deze opnieuw te doen.
Na de shark encounter willlen de ouwelui toch wel weer een bak koffie, dus weer op naar de ingang. Paps speelt onderweg nog even met de kerstversieringen……

Bij de starbucks wordt er weer een kop koffie gehaald en gaan we in het zonnetje buiten op het terras zitten. Hier genieten we alledrie even van een heerlijk bakkie en maken wat leuke foto’s.


We waren net op de heenweg een sesamstraat show gepasseerd en aangezien mams toch nog wel een beetje kinds is (en ik ook nog wel hoor ;-) besluiten we de show te gaan bekijken.
Het is wel grappig, de sesamstraat figuren allemaal bij elkaar in een verhaal over kerst en er worden dan ook diverse christmas carols gezongen.

Opnieuw een vermakende show, alhoewel paps en mams met hun ogen dicht liggen tijdens de show………. Dus vooor wie gingen we hier ook alweer heen????????
Na sesamstraat is het bedtijd…… nee hoor hier niet! We gaan op weg naar het zeeleeuwen eiland. Hier liggen allerlei zeeleeuwen heerlijk in de zon, of bedelen ze om voedsel. Wat dan ook menig gasten gaan kopen. Voor 5 doollar krijg je 5 visjes en maak je wat zeeleeuwen blij. Ze maken ook echt een enorm geblaf en we zien dat de brutaalste vaak wel de gelukkigste zijn. We letten wel op dat iedereen wat krijgt en proberen het zo goed mogelijk te verdelen, maar het is wel lastig, met ook heel veel vogels op de loer.

De visjes zijn veel te snel op, maar we zijn niet zo gek dat we er nog meer kopen.
Op naar de volgende attractie. De pinguin encounter. Een beetje hetzelfde als de shark encounter, alleen dan met pinguins. Wat een prachtige dieren zijn dit ook.

Dan staat er een liefhebber voor rebecca op de lijst, namelijk de kraken. Een hele grote achtbaan waar je los met je benen in bungels, en niet onder de achtbaan hangt, maar er bovenop zit. Heel cool opnieuw. Deze heb ik maar wel alleen gedaan. Ik was zo aan de beurt en hoefde maar 5 minuten te wachten.
Na de kraken lopen we even langs de journey to atlantis (waterattractie en daarom doen we hem vandaag niet) en spuiten we de weinigen die er wel in durven nog eens extra nat. Dat is leuk! Hahahaha.
Hierna lopen we door naar het roggenbassin waar je roggen kunt voeren en vermaken we ons met het aangezicht hoe enthousiast ze zijn. Mams gaat ze ook nog even aaien.

En een grote rog maakt mij nog enorm aan het schrikken, want die komt ineens vlakbij mijn neus naar boven zetten, terwijl ik boven het bassin hang om een mooie foto van mams te maken. Ik schrok me echt even kapot. Hahahaha

Hierna op naar de dolfijnen voeren. Maar het is inmiddels al 5 uur en het dolfijnen voeren is gesloten. Dan maar even kijken naar deze nog steeds fascinerende dieren.
Na de dolfijnen vinden we het toch enorm stil om ons heen aan het worden, het lijkt wel of we bijna alleen door het park lopen, in ieder geval dit gedeelte dan.

We maken even een fotostop bij de manatees en lopen daarna toch nog even langs de reddingsbassins die seaworld heeft gemaakt om manatees in nood onder te brengen. Als deze manatees er klaar voor zijn worden ze weer terug gezet in het wild. Mams is gefascineerd door deze dieren en lijkt er wel oren naar te hebben om met ze in het wild te zwemmen, wat hier ook kan, maar daar is de discussie nog niet over gevoerd…. Wie weet als we tijd hebben.
We lopen inmiddels terug naar de ingang om nog een ritje in manta te gaan maken. Paps lijkt dit toch ook wel wat. Mams heeft inmiddels echt fiks last van haar knie en is ook moe en heeft hoofdpijn, kortom eigenlijk heeft ze niet zoveel zin om hier de hele avond nog rond te lopen. We besluiten om volgende week vrijdag de avond mee te pakken en dan wel te zien hoe laat we hier nog heen gaan. Ik vond het zelf erg jammer, maar ja als er iemand niet lekker is dan doe je daar niets aan.
Voordat we naar huis gaan nemen we nog even een kijkje bij de aquaria van manta, waar enorme roggen een super indruk op ons achter laten.


Dan zetten we mams nog een keer neer, om toch zelf een ritje te maken in manta. Het is even rustig als de eerste keer, ondanks dat we gedurende de dag toch wel behoorlijk wat volk hebben gezien, maar het valt allemaal erg mee, en we zijn zo weer aan de beurt.
Dit ritje was opnieuw geweldig. En helemaal blij keren we bij mams terug.
Nog even wat winkels kijken en de foto’s bekijken. Die zijn echt super, dus we nemen er 3 van hier, omdat dit een speciaal pakket was. Daarna nog even wat foto’s van de heerlijke kerstsfeer die ook hier al heerst schieten en dan gaan we toch echt uit het park.


Voor het eten besluiten we naar een ponderosa te gaan omdat we alledrie zin hebben in biefstuk. Hier bestel je het hoofdgerecht wanneer je binnen komt en voor de rest is het een buffet.
Het smaakt allemaal prima en we eten dan ook alledrie een grote biefstuk.
Na het eten keren we tevreden en voldaan terug in ons huis, waar ik al snel internet ontdekte op de bank beneden. de verbinding vliegt er af en toe uit, maar ja dat doet die op het terrras ook.
Dus ik heb nu mijn ellenlange verhaal lekker op bed getikt inverband met dat dit lekkerder zit, en ga het zo eens online proberen te krijgen met de grote hoeveelheid foto’s.
Nog even een korte reactie: Monique, hahaha, dat hadden we inderdaad al begrepen. Paps had je ook al herkend, en mams wist ook meteen na je verhaal wie je was. Dus dat zit wel goed. Wij gaan volgende week zaterdag alweer weg, en dat laat nog erg weinig tijd om elkaar te meeten. We moeten maar eventjes kijken..
Morgen een drukke dag want we keren terug naar magic kingdom. Voor de niet gedane attracties (pooh!) de parade, de lichtparade, en natuurlijk pin trading en nog vele andere leuke activiteiten.
Het ligt eraan hoe laat het gaat worden morgen of jullie de volgende ochtend mijn blog al kunnen lezen, of dat je toch echt tot de middag zult moeten wachten…. Maar hij komt. Beloofd!
Liefs rebecca

ps fotokwaliteit zal dit keer wat minder zijnheb de foto's gecomprimeerd, om ze sneller op het blog te krijgen, omdat de verbinding hier heel slecht is en het ook al heel laat is.
ben blij dat het er allemaal op staat, dus vandaar

4 opmerkingen:

  1. De foto's zijn prima dat verkleinen doe ik ook altijd,ik hou altijd 800x600 aan. Dan heb je niet heel veel upload tijd en foto blijft redelijk goed. Maar wat een hele leuke dag weer mensen. Het voeren van de zeeleeuwen vonden wij ook zo leuk.. ach het hele verhaal was weer leuk om te lezen !!!

    Heel veel plezier en tot morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De foto's zijn echt heel goed gelukt. Het was weer een superdag. Leuke foto van de auteur van dit blog.
    Tot morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo, ik ben er weer :) en laat me je direct feliciteren met je unieke mooie foto's ! echt heel goed gemaakt

    Bij mij hadden de roggen ook een diepe indruk gelaten! ik heb deze beestjes in seaworld gevoederd en dat is toch wel de moeite!! je moet de vis namelijk blijven vasthouden en ze komen hem tussen je vingers oppeuzelen! een leuke aparte ervaring.

    Een leuke dag in seaworld ! hopelijk is mams er weer klaar voor vandaag ...

    tot morgen!!

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie verslagen, ik moest even bijlezen, daar moet je toch even voor gaan zitten:-)
    Wat een geweldige dagen hebben jullie achter de rug. Dolfijnen blijven toch heel speciale dieren, echt super leuk.
    geniet heerlijk verder, het sneeuwt hier op dit moment weer heel hard.
    Wij gaan zo sleeen, jullie naar Magic Kingdom,
    tot morgen.
    groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen