Welkom op deze pagina

Iedereen van harte welkom hier.

Ik hoop dat je geniet van de verhalen die er komen en zijn en laat gerust even een berichtje achter ;-)

groetjes rebecca


maandag 6 december 2010

oh my god wat een drukte........

Zaterdag………. Een dag waarop iedereen vrij is, en wij besluiten om naar magic kingdom te gaan…… what were we thinking?
Ok, we staan redelijk op tijd op met zijn drieen en na gezellig met zijn drieen ontbeten te hebben met getoast brood, vers brood en een gekookt eitje gaan we dan op pad naar onze 2e dag in magic kingdom. Onderweg komen we erachter dat het toch wel behoorlijk druk is op de weg….. HUMZ waar zou dat toch door komen. Totdat ons licht, paps, tegen ons zegt, tja het is ook zaterdag. OJA helemaal vergeten. Die dagen verlopen altijd zo raar als je op vakantie bent, je staat er  gewoon niet bij stil. Maar het tis behoorlijk druk ook richting magic kingdom. Wat een volk zeg! En dat is een opmerking die we vandaag nog veel zullen plaatsen………….
Op de parkeerplaats krijgen we een plekje achteraan, helaas… dit keer niet zoveel geluk als de afgelopen paar dagen. Maar gelukkig heeft disney een perfect systeem om zijn gasten een wandeling te besparen…. Een treintje wat je naar het transport centrum brengt waar je dan op de boot of op de monorail kan stapppen. Zelfs voor het treintje naar daar staan we al in de rij, gelukkig rijden deze af en aan en zijn we binnen 10 minuten op het transportcentrum. Nu krijgt paps van ons niet de kans om een cappuchino te halen, want hup we willen het park in. ditmaal denken we dat de monorail sneller is en gaan we daarvoor in de rij staan. Ook deze gaat vrij snel en na 10 minuutjes wachten mogen we de monorail dan in. En het geeft een prachtig uitzicht over het disneycomplex, dus we kunnen van het uitzicht genieten.
Na een rit van 5 minuten komen we bij de ingang. Vandaag staat er een verrassing op het programma, maar ik kan de reserveringspapieren nergens vinden. Thuis hadden we besloten om naar guest services te gaan, maar daar vind ik de rij echt veel te lang…. dan maar niet. De tassencontrole gaat vrij snel en ook zijn we zo door de poortjes heen. Eindelijk weer in het park. Mams heeft meteen haar zinnen gezet op de pooh attractie dus achter al het volk sjokken we door mainstreet. Ik wil toch even de reservering checken bij het restaurant en besluit paps de kans te geven om toch koffie te halen, zodat Ik dat even kan doen. Ik loop naar crystal palace en al snel volgen paps en mams me…. Pech gehad dus verrassing weg…. Had paps niet bij stil gestaan (volgens mij is hij nu nog steeds clueless dat hij hierdoor het verrassingselement wegnam) en het was te druk bij de bakery om koffie te halen. Nu ja, de reservering staat in ieder geval goed in het systeem dus daar hoef ik me niet druk over te maken. We worden om tien over 1 verwacht bij het crystal palace om te lunchen met pooh en friends! Mams helemaal gelukkig.. Nu op naar de pooh attractie in fantasyland. We blijven even stil staan bij mainstreet, want paps benoemde al dat er een ander décor bij een show was, maar het blijken videoopnames en optredens van bekende zangers te zijn…. Wij kennen ze niet, alhoewel ik even dacht dat het de backstreet boys waren, want die waren wel in de buurt :-) maar helaas……………….Niets bijzonders voor ons, maar het klonk wel gezellig die kerstliedjes met een enorme menigte die ervoor stond uit zijn dak te gaan.Nou eindelijk komen we aan bij pooh. 40 minuten wachttijd, wow das best wel veel om 10 uur ‘s ochtends….fastpass dan maar? Nee zegt mams pinnig, ik wil nu… hahahaha nou ja ok, dan heb ik vast wel voldoende tijd om alsnog een fastpass te halen voor als we er nog een keer in willen. Zo gezegd, zo gedaan, paps en mams in de rij en ik lopen naar de carroussel waar het uitgiftepunt van de fastpasses van pooh zich bevind….. ook erg vreemd. Bij mickey’s philharmagic. Maar later blijkt de reden hiervan. We krijgen een suprisepas voor mickey’s philharmagic, altijd leuk. Ik loop rustig weer terug en dan blijken paps en mams toch al een heel stuk in de rij gevordert. Hier bleek de wachttijd absoluut niet te kloppen want na 25 minuten waren we al aan de beurt… in de wachtrij hoefden we ons ook niet te vervelen. Er is een heel speelplein voor kinderen in de wachtrij! En ook allerlei interactieve spellen waarbij je met je handen op het scherm moet tikken om een afbeelding van pooh honingvrij te maken. Erg grappig….
Maar we komen natuurlijk voor de attractie. We nemen plaats in een honingpot die ons vervoert tijdens onze rit in poohland….


De attractie gaat over pooh (DUH) en zijn vrienden. Pooh beland in een droom en als hij wakker wordt uit de nachtmerrie is er een grote storm en overstroming. Dit overleefd iedereen gelukkig…



We genieten erg van de attractie en mogen hem straks nog een keer doen, over een uurtje, dit keer met de fastpass…. Even nog in het winkeltje kijken en dan lopen we naar mickey’s philharmagic..  Onderweg passeren we sneeuwwitje met een wachttijd van maar 10 minuten… die laten we niet aan ons voorbij gaan, want dit is een nog niet gedane attractie. We zijn ook zo aan de beurt. De attractie lijkt erg op die van in parijs, met eeen paar andere plaatjes. Ik blijf het voor kinderen een ontzettend enge attractie vinden. Maar ik vind het wel erg leuk want het verteld wel het verhaal van sneeuwwitje.



Na sneeuwwitje lopen we door naar mickey’s philharmagic, dit is een attractie die we niet kennen en ook de vorige keer niet gedaan hebben. De fastpass blijkt niet echt veel voor te stellen en we kunnen zo doorlopen, net als de normale rij. Voor een grote deur in een theater staan we even stil… een paar minuten later gaan de deuren open en mogen we plaatsnemen in een ander groot theater op stoelen. Natuurlijk met de beruchte 3d bril op. We werden alledrie aangenaam verrast door deze show, er komen allerlei disneyliedjes in voor met een soort wending van fantasmic. Erg leuk.. met veel muziek, dans en swing. Ook de draai die er aan wordt gegeven bevalt ons wel.
Na deze attractie is paps zwaar aan het afkicken (van de koffie dan) en gaan we op zoek naar een behoorlijke kop cappuchino, want de gewone koffie Is meneer niet goed genoeg :-D. Na een half uur rondgedwaald te hebben vinden we dan eindelijk die cappuchino. Die is niet makkelijk hier te vinden in het magic kingdom. Maar we hebben dan een tentje gevonden die het verkoopt in tomorrowland (na eerst 7 tenten en restaurants afgeweest te zijn)
Na de (niet zo heel lekkere) cappuchino lopen we terug om pooh nogmaals te doen. Dit keer gaat de rij een stuk sneller en zijn we met de fastpass na 10 minuten al aan de beurt. Nu filmen we de attractie  nadat we hem net hebben gefotografeerd, alles voor mams :-)
Na pooh lopen we door fantasyland richting peter pan, hier staat 70 minuten wachtrij dus willen we een fastpass voor halen… helaas die is net in de tijd dat we nog aan het eten zijn. Even wachten hiermee. We hebben nog 1 uur en een kwartier vooordat we bij crystal palace moeten zijn. Wat nu? Ik installeer paps en mams bij it’s a small world en wil zelf even naar frontierland lopen om een fastpass te halen voor splash mountain. Frontierland hebben we namelijk al helemaal gehad evenals adventureland en een gedeelte tommorrowland, maar wil splash mountain heel graag nogmaals doen en nu ook fotograferen met de onderwatercamera.. heb er speciaal droge kleding voor meegebracht want het is inmiddels een stuk kouder dan vorige week. Dus op een flink tempo naar splash mountain gelopen, blijkt de wachttijd maar 5 minuten en de fastpassen ook worden uitgegeven voor midden de tijd dat we aan het eten zijn. Helaas heb ik de camera niet bij me anders had ik de attractie even snel zelf gedaan, maar ja dan maar vanmiddag terug na het eten.
Me teruggehaast om dan toch maar met paps en mams nog een attractie te kunnen doen. Blijkt dat ze al ver in de rij staaan voor it’s a small world en al bijna aan de beurt zijn. Oei… me er dan toch maar tussen gewringd en arriveer heelhuids bij paps en mams.  Instappen maar… We komen ogen tekort in deze attractie en ik vind hem logischer ingedeeld dan in parijs, maar misschien ligt dat aan mij. Teveel foto’s gemaakt, zoals altijd maar deze wilde ik toch met jullie delen.

Na it’s a small world halen we even snel een fastpass voor peter pan, waar nog steeds 70 minuten wachttijd staat, de tijd hiervoor is kwart voor 4. Zo zijn we echt mooi op tijd voor crystal palace waar we om 1 uur arriveren. Hier melden we ons bij de balie en krijgen we een soort van pieper mee die oplicht als we naar binnen mogen.  We kijken gespannen naar dat ding en paps wordt na 5 minuten alweer ongeduldig.. oh oh mannen! We zitten lekker op een bankje en kijken om ons heen wat er allemaal gebeurd. 20 minuten later gaat dat ding eindelijk af, zowel met licht als een trilalarm. Dit is slechts 10 minuten later dan de reservering en persoonlijk vind ik dit netjes, aangezien ik verhalen van 45 minuten wachten ken….
Eenmaal binnen worden we alleraardigst ontvangen en wordt het concept ons even uitgelegd. De figuren komen bij ons aan tafel omstebeurt en we mogen zelf eten van het buffet opscheppen. De drankjes worden gebracht door de ober. Aangezien alle figuren net langs zijn geweest zullen we ruim de tijd hebben om eerst te eten. En ioor zal als eerst langs komen.
We lopen alledrie langs het buffet en zijn al heerlijke dingen. Ik begin met wat salade en rauwe groentes met een broodje en mams gaat al meteen voor het vlees en warmere gerechten. Helaas geen frietjes en aangezien mams geen vreemde pasta’s of rijst lust doet zij het ook met een broodje. Paps komt met een heel bord volgeladen terug. Het ziet er allemaal goed uit.
Na het 1e bord komt ioor langs. Hij vergeet ons eerst, omdat hij tussen ons moet wisselen (of even de ruimte uit, weet ik veel wat ze dan doen, ik vermoed wisselen, maar kan ook plaspauze of even naar adem happen) dus ioor komt terug en begint bij de tafel na ons.. hoho dat hadden we niet afgesproken en ik roep ioor dan ook beleefd even terug. Heel grappig gebarend bied bij zijn excuses (schaamgebaar) aan en mogen we uitgebreid met hem op de foto. Dit is toch wel grappig.
De andere figuren laten nog even op zich wachten dus we pakken het hoofdgerecht. Er is keuze uit verschillende sooorten pasta’s, rijst, van allerlei soorten vlees en ook gekookte groentes. Ik pak van allerlei dingen iets. Maar wel dat ik zeker weet dat ik het lust want vind het vreselijk om allerlei eten terug te sturen. Na dit komen ook de andere figuren, pooh neemt wel even de tijd om met ons op de foto te gaan, maar gaat er dan snel vandoor. Knorretje lijkt helemaal haast te hebben en loopt ons zelfs op te haasten en is al bijna weg voordat de foto wordt genomen. Jammer.

Tussen teigertje zit eerst nog het toetje   waarin ons favoriete gerechten zitten, cheesecake voor rebecca, ijs voor papa en warme appelkruimel voor mams. Heerlijk. Na het toetje nog even op de foto met teiger en dan zit het voor ons erop. Er zit geen limiet in de tijd dat je hier mag zitten maar er wordt toch wel verwacht dat je na het eten en een rondje met alle figuren weg gaat. Er zitten immers ook andere mensen op je te wachten.

Crystal palace staat zelf ook helemaal in thema van pooh en friends en heeft dan ook schitterende bloemenkunstwerken in de hal..
 Oef, we zijn inmiddels 1,5 uur verder en onze buiken zijn gevuld. Het is nog geen tijd voor peter pan, dus we besluiten  naar splash mountain te lopen omdat het nu ook nog een behoorlijke warme temperatuur is. Hier aangekomen blijkt de wachttijd inmiddels toch 25 minuten te zijn geworden en geen mogelijkheid om fastpass te halen, aangezien we die al voor peter pan hebben staan. HUMZ dan moet ik toch zelf 25 mimuten in de rij staan, aangezien paps en mams er niet in willen. Ik kleed me alvast even om en ondertussen bedenkt mams zich en besluit ze dat ze toch deze attractie wel wil zien. Helaas heeft ze geen reservekleding bij zich, dus als ze nat wordt, is ze ook echt nat…
Maar daar hebben ze in de wachtrij van de splash mountain een oplossing opgevonden….. Ze verkopen er poncho’s! en aangezien we toch tot 9 uur vanavond nog moeten voor de lichtparade, besluit ze hier toch maar 7,5 dollar! Voor uit te geven om haar warmere kleding niet nat te laten worden.
Na dik een half uur wachten mogen we instappen en dekt mams zich goed af met haar poncho.
Het ritje gaat weer door de ontzettend leuke gethematiseerde berg en daar kan ik nu ook leuk foto’s van maken….


Jammergenoeg hadden ze de plons van de diepte afgeschermd, dus de plek waar we vorige keer tot ons ondergoed al nat waren zonder dat we een afdaling al hadden gedaan, bleven we nu kurkdroog. HUMM, is die poncho dan wel nodig??? Uiteindelijk bleek van niet, maar hij zal vast nog wel een keertje van pas komen. Mams geniet ook van de leuke rit en vind hem ook helemaal geweldig. We zijn beide amper nat, behalve….. rebecca’s zitvlak alweer!! Gelukkig had ik een droge broek biij me en dit wordt dan ook weer omgeswitcht. Het begint ondertussen weer wat af te koelen dus we besluiten onze vesten ook weer aan te trekken wanneer we onze weg vervolgen terug naar peter pan.
Onderweg komen we langs een rookgebied en zegt uitgerekend paps: wat stinkt het hier! Mams en ik liggen helemaal in een deuk.
Na een wandeling van 10 minuten komen we binnen onze tijd van de fastpass bij peter pan aan. Achter ons duikt een vrouw met eeen klein meisje op de arm in de rij. Zij wordt aangesproken door een medewerker dat ze straks een fastpass nodig heeft, maar doet net alsof ze er niets van begrijpt..en blijft staan. Stom stom stom, blijkt al later. We komen in gesprek met mensen achter ons, met een hele kleine schattige meid. Zij vind onze pins zo mooi en krijgt van mij dan ook een mooie sneeuwwitje pin. Ze is er helemaal happy mee, en daar gaat het me dan ook weer om. Het ijs is ontdooid en ze kletst de hele weg honderduit en ik krijg zelfs nog een knuffel  van haar. Nu mis ik wel mijn kids van het kinderdagverblijf hoor! Door dat geklets gaat de fastpass rij toch nog snel, ondanks dat we toch 20 minuten in de rij staaan.
Peter pan de attractie is helemaal super en we vliegen met het verhaal mee in een vliegend schip over neverland heen. Wat een prachtige attractie is dit toch.

Na peter pan banen we ons een weg naar tommorrow land met als bestemming space mountain! We zijn eigenlijk alle drie behoorlijk moe, maar niet te moe om lollig te doen in het winkeltje van sneeuwwitje…
Bij de space mountain aangekomen blijkt ook hier de wachtrij 70 minuten te zijn om 5 uur ‘s middags. Opnieuw denken we wat een enorme hoop mensen. Het krioelt ervan, hahahahaha. We pakken een fastpass voor hier en mogen pas rond 8 uur terug komen….. oke wat nu? we wilen graag de lichtparade vanavond zien, maar die is pas rond 9 uur dus we hebben nog even te vullen.
We besluiten richting mainstreet te lopen, voor een kop cappuchino (of course ;-) en daarna wat winkeltjes te kijken.  Onderweg maken we nog een quick stop bij stitch waar we toch nog wel een 2e keer in wilden (wij wil zeggen paps en ik, want mams was er niet blij mee weer in dat enge kriebelmonster te moeten). Voor ons was het weer gieren en brullen. Echt geweldig deze attractie
Op mainstreet is een enorme menigte en het lijkt wel steeds drukker te worden. Op een iets rustiger moment kan ik toch even de prachtige feestversieringen fotograferen, terwijl het donkerder wordt.

Na een rij winkels geven we aan onze moeie benen toe en besluiten in de trein te stappen. Even een rondje uitrusten. Maar oef das ook vermoeiend hahahaha. Dan er maar uit bij toontown. De enige wereld die we nog niet hebben gehad omdat paps en mams er niet zoveel mee hebben.
Ik vind het wel leuk en we kijken dan ook even rond in het huisje van mickey, minnie, de boot van donald en het kinderdorp. Erg leuk opgezet dit gebied.
Na toontown gaan we op zoek naar een hamburger. De drukte is echt overal niet te geloven en uiteindelijk lopen we helemaal naar de andere kant van het park, frontierland om een gewone hamburger te halen. Tomorrowland was dichterbij maar hadden ze te ingewikkelde burgers voor paps en mams. Hier eten we een zelf belegde hamburger en die smaakt prima. Paps kiest toch alleen voor frietjes want zit nog vol van die middag. Het is al behoorlijk donker, tis immers al half 8. Om ons heen zijn de lijnen gespannen voor de parade.. Nu al? jaja. Wij besluiten nog even de kerstwinkel in te gaan voor een aankoop voor kerstballen, zodat we dat niet meer met mickey’s christmasparty hoeven te doen.
Als we eruit komen zitten er werkelijk al mensen een uur en een kwartier voor de lichtparade klaar…. Echt ongelofelijk! We lopen naar mainstreet om naar space mountain te gaan, maar komen tot de ontdekking dat we alle drie echt kapot zijn. Wat gaan we doen? Naar huis? Mams gaat liever de parade kijken in mainstreet en wil er dan alvast voor gaan zitten. Maar in mainstreet is geen vrije plek meer te vinden aan de voorkant. Wat??? Een uur voor de parade en er is hier gewoon geen plek meer? We weten niet wat ons overkomt en staan hier echt even van te kijken. Paps en mams luisteren voor 1 keer naar mij en volgen mij weer terug naar frontierland waar net nog plek zat was. Ook hier is het al behoorlijk vol aan het stromen, maar we vinden eeen superplek vooraan naast een vuilnisbak, dus niemand kan voor me leunen.Dan begint het lange wachten, 50 minuten klaar zitten voor een parade? Echt we hadden iedereen voor gek verklaard als ze ons dat verteld hadden, een half uur hadden we wel verwacht, maar dit?
Nu ja, de grond is niet koud en zo kunnen we onze vermoeide benen (we lopen hier al sinds half 10) toch rust geven. Ook nu krijgen we leuk gezelschap en hebben we, jaja zelfs mams met haar boerenengels, een geanimeerd gesprek met 2 amerikanen en hun schattige zoontje. Hij is 3 jaar oud en houd niet op met kletsen. Wow wat kan dat kind veel vertellen zeg. Ik krijg veel complimenten met mijn engels en ze hoort er een licht iers accent in. (dat kan kloppen want ben veel met ieren omgegaan in zambia) De tijd gaat zo veel sneller en aangenamer voorbij en we zijn nog aan het kletsen als de parade een kwartier later als gepland dan eindelijk begint. Het is betoverd en met geen woorden of foto’s te beschrijven…. Ik zal het met foto’s proberen, maar het mooiste is het gewoon meemaken. Alles om je heen is donker en dan komen prachtige verlichte gethematiseerde wagens voorbij. Genieten!







Na de lichtparade is de koek echt op bij ons, en ondanks dat het park tot 1 uur open is vannacht maken wij een einde aan onze dag. We gaan met de grote menigte richting de uitgang en switchen nog terug van veerboot naar de monorail omdat de veerboot in geen velden of wegen te bekennen is. Verkeerde keus bleek later, maar ja we hebben de tijd. Na 20 minuten zitten we in de monorail die ons weer terug brengt. We pakken nog een heel stuk van het vuurwerk mee zo met uitzicht over het meer waar magic kingdom aan ligt.
In het transportcentrum is het ook een drukte van jewelste, het lijkt wel alsof er al heel veel mensen toch proberen om naar hius te komen. Maar dankzij de goede keus van de rij van paps kunnen we al met het 2e treintje mee naar de parkeerplek. Nog even lopen en dan zitten we weer heerlijk warm in de auto, want we zijn goed koud geworden van het lange stilzitten.
De rit naar huis neemt ongeveer 20 minuten in beslag en als we thuis komen kunnen we allemaal geen boe of bah mee zeggen. We gaan alledrie ons eigen ding doen, paps tv kijken, mams ds spelen, alhoewel dit maar heel kort was want die was doodop, en ik duik nog even achter de computer om alvast de foto’s te bekijken. Ik ben zo moe dat ik geen energie meer heb om het blog te schrijven, want het was al half 11 toen we thuis kwamen, en besluit dit morgen na universal te doen, na gekeken te hebben tot hoe laat universal open was.
Een geweldige dag weer met een super eind waarvan we alledrie dood en doodop zijn.
Tot morgen, Liefs rebecca

4 opmerkingen:

  1. wat een drukke dag, je zou voor minder moe zijn :)

    de lichtparade vonden wij ook heel mooi om te zien, zeker met die muziek erbij. Foto's vertellen weinig hé, je zou zoveel naar huis willen meenemen, maar je moet het meemaken om te begrijpen.

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hahah idd zaterdag is niet echt een prettige dag!
    Wij waren toen in animal kingdom en het was erg druk!
    magic kingdom is leuk!
    veel plezier nog!
    wij zijn alweer verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie genieten optimaal, straks thuis maar weer uitrusten.
    Nu er uithalen wat kan.
    Groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zie dat jullie, het heel erg na jullie zin hebben. Alyssa vraagt Of het heel erg leuk is in Disney (ze noemt het euro Disney). Kijk lezen kan ze nog niet, maar foto's kijken wel. Vooral er nu steeds meer Disney foto's op komen te staan.

    groetjes Wendy en Alyssa

    BeantwoordenVerwijderen