Welkom op deze pagina

Iedereen van harte welkom hier.

Ik hoop dat je geniet van de verhalen die er komen en zijn en laat gerust even een berichtje achter ;-)

groetjes rebecca


donderdag 9 december 2010

Have a very merry christmas

Hallo allemaal,
Zoals beloofd een keertje een wat latere update. Vandaag post ik eerst, dinsdag 7 december, en vanmiddag nederlandse tijd zal ik ook woensdag 8 december posten.
Heerlijk een dagje vrij vandaag dinsdag. Paps vind het alsnog geen dag vrij want we “moeten” vanavond naar magic kingdom voor mickey’s very merry christmas party. Als je af en toe met hem zou praten, zou je bijna denken dat dit een straf is ;-) maar hij geniet wel hoor :-D
‘s ochtends hebben we even rustig aan gedaan, samen ontbeten en even op het internet gekeken. Ik werd al snel ongedurig want kan niet zo lang stil zitten en heb vandaag mezelf iets beloofd…. Namelijk op scrapbook jacht.
In nederland heb ik een aantal adressen van scrapbook zaken gezocht en gedownload en vandaag ben ik van plan om deze op te gaan zoeken. Mams is nog niet helemaal beter van gisteren maar besluit toch om mee te gaan.
Rond half 11 gaan we dan eindelijk op pad.
Miep wordt ook nog eens een keer hier gebruikt, want we stellen haar in op ons eerste adresje mousememories. Als het goed is niet al te ver van ons huis vandaan. Inderdaad een kwartiertje rijden. Helemaal prima. We vinden het winkeltje nogal makkelijk. Een gehele winkel alleen maar gewijd aan scrapspullen. Paradise baby!
Ik loop dan ook uitgebreid rond en kijk mijn ogen uit, ook mams wordt erg enthousiast, vooral bij de disney en seaworld afdeling, die hier beide redelijk goed vertegenwoordigd zijn. Het vervelende in deze winkel is wel dat niets geprijsd is bijna, dus dat ik van alles de prijzen moet vragen, en daar heb ik weinig trek in. Ik neem daarom de allerleukste dingen en ga toch uiteindelijk met een aantal zeer leuke spulletjes de winkel uit.
Op naar de volgende….. scrappy boutique, de winkel bij de florida mall, waar we vorige week voor een dichte deur stonden. Volgens miep 20 minuten rijden hiervandaan. Dat klopt behoorlijk, alhoewel het enorm druk op de weg is. Dit maal is deze winkel wel open. Ik kijk opnieuw mijn ogen uit! Hier hebben ze weer hele andere dingen. Ik wordt er zelfs een beetje hebberig van. Ik koop behoorlijk wat spul van de pretparken. Superleuk!
Na ook hier een half uur rondgelopen te hebben willen we door. Mams is niet helemaal lekker en we besluiten daarom richting huis te rijden en de winkels daar op de weg mee te pikken. Helaas dus ook geen bezoekje aan de floridamall…. Jammer jammer, wilde heel graag de m&m’s winkel zien.
Wel brengen we een bezoekje aan michaels daartegenover waar ik spullen voor de everglades en miami hoop te vinden. Tevergeefs, maar ik kom toch nog met wat dingetjes uit de reclame naar buiten :-)
Het is inmiddels 1 uur en we besluiten nog naar 1 winkel op weg naar huis te gaan. Dit is piktails, op de towncenter boulevard. Hier verkopen ze ook een apparaat waar ik meer informatie over wil. Na hier wat gezocht te hebben, vinden we ook uiteindelijk deze winkel, wat een geluk dat alle winkels nog bestaan die Ik opgezocht heb. Deze winkel heeft veel meer gespecialiseerd op andere reizen naast florida, dus ik kan hier nog flink inslaan voor mijn andere albums (wat ik dan dus ook doe, maar dat hadden jullie vast al geraden ;-)) helemaal happy kom ik de winkel uit en tevreden keren we huiswaarts. Mams schrikt wel van het bedrag wat ik heb uitgegeven, maar ja, daar heb ik ook wat voor……….



Thuisgekomen is mams nog niet helemaal lekker, en ze besluit nog even een broodje te eten en dan even te gaan liggen. Ik heb echt enorm veel zin in de macdonals, het is inmiddels al half 3 en paps had nog niet gegeten, dus paps en ik op naar de mac. Hier hebben we echt deze vakantie al veel te vaak gegeten. Ik wil echt niet weten wat de weegschaal thuis gaat aangeven (maar daar denken we nog even niet aan)
Na onze lunch rijden we nog even door naar de walmart, waar ik ook nog 4 cardstocks  insla en wat boodschapjes, (paps had vanmorgen al boodschappen gedaan, maar was de helft vergeten, dus nu maar even meenemen) ook heerlijk een fruitsalade meegenomen. Want naast appels eet ik hier weinig fruit ten opzichte van thuis.
Als wij dan rond 4 uur thuiskomen besluit ik ook even te gaan liggen om het vanavond langer vol te houden. Ik val vast in slaap en paps maakt me dan ook na 3 kwartier wakker.
Want het is tijd voor mickey’s very merry christmas party!! Mams en ik hebben allebei nog even moeite, maar paps smeert broodjes om mee te nemen dit keer, en wij kunnen even rustig wakker worden.
Tegen 5 uur rijden we weg richting het magic kingdom. Op het parkeerterrein valt het erg mee met de drukte…. Ook zien we een behoorlijke aantal mensen het park al verlaten. Daaaaaaaaagggg! Hoe meer mensen eruit hoe beter voor ons. Hahahaha. Het treintje brengt ons snel naar het transportcentrum

 Of course moet er even een cappuchino gehaald worden bij de kiosk en dan kunnen we meteen doorlopen de veerboot op. die brengt ons snel naar de overkant, met slechts 10 andere gasten.
Bij de ingang valt het ook erg mee met de drukte en worden we vrolijk begroet met merry christmas en overal borden voor dit speciale evenement.

We krijgen een mooi bandje om wat ons recht geeft om na 7 uur nog in het park te zijn, want dan moeten de gewone daggasten eruit zijn.
Mainstreet ziet er nog mooier dan gewoonlijk uit, (ook al is er volgens ons niet zoveel verandert) het proeft gewoon naar kerst hier. Ook dat er overal mensen met very merry christmas party staan helpt :-) we lopen prompt op het plein nog een miniparade in. die pakken we mooi even mee….


Dan is het beginnen aan het park. Er zijn veel shows te bekijken vanavond die anders zijn dan de gewone shows, dus we besluiten nu toch eerst naar space mountain te gaan, waar we nog niet in zijn geweest. Dit is echt de enige attractie die we echt nog graag willen doen.
Bij de space mountain aangekomen staat er 20 minuten wachttijd. Dat is te doen vinden paps en ik en we installeren mams op een muurtje in de kou :-( en gaan de rij in.

Het gebouw is al anders dan in parijs en in de wachtrij kun je gewoon space invaders spelen op grote computerschermen. Echt heel leuk! Dan komen we ineens in de laadruimte en blijkt dat de karretjes hier een soort raketten zijn. Met zijn 6en achter elkaar en dus in je eentje…. Heel vreemd, maar dat gaat dus een hele andere ervaring worden. Na inderdaad een 15 minuten nog wachten zijn we aan de beurt en gaat paps voorop en ik erachter. We maken een daling en dan gaan we eerst een stukje een rit doen door de ruimte. Het is prachtig gemaakt weer en we denken in de eerste instantie…. Is dit het? Maar dan …………………

Gaan we naar boven en keilen we naar beneden door een enorm donkere ruimte met allerlei sterren en bochten en drops… deze is wel pittig voor mijn maag!
Na ongeveer 3 minuten zit de rit erop en moeten we door het hele complex weer terug naar de ingang. Wow wat is deze ook weer leuk gemaakt en helemaal op thema. Heel mooi!
Enthousiast komen we bij een koude mams terug (het gaat vannacht weer vriezen dus is behoorlijk aan het afkoelen) en besluiten we nu naar buzz lightyear te gaan die we alledrie nogmaals willen doen.

Ook hier staat 20 minuten wachtrij, maar binnengekomen blijkt dit eerder 5 minuten te zijn. We zijn zo aan de beurt en paps gaat alleen en mams en ik samen. Hij is weer helemaal leuk, ondanks mams continu moppert dat ik niet zo moet sturen! ;-) maar paps wint van ons twee met behoorlijk aantal punten….
Na buzz lightyear besluiten we de peoplemover te doen. Een attractie die als een soort metro werkt door tommorrowland, alleen kun je maar op 1 punt in en uitstappen. Het is uiteindelijk een hele leuke rit, omdat we ook werkelijk door de attracties heen gaan en we hebben met zijn drieen veel lol.
Ook hebben we een prachtig uitzicht over het park.
 
Het is inmiddels precies 7 uur en de meeste gasten zouden nu het park uit moeten. We besluiten warme chocolademelk te gaan halen, wat vanavond gratis is, en ja hoor, 3 maal chocolademelk met 2 heerlijke koekjes. Dat gaat er wel in. we lopen rustig via het kasteel fantasyland in en besluiten naar peter pan te gaan, want die willen we graag nog een tweede keer doen. Onderweg moeten we meerdere malen ons bandje laten zien en we zijn blij om te zien dat ze wel controleren of je wel echt voor dit betaald hebt (anders hebben we voor niets onze kaartjes gekocht ).
Bij peter pan is het 5 minuten wachten en kunnen we ook zo instappen. Ditmaal ga ik alleen zodat ik nog wat makkelijker wat extra foto’s kan maken en gaan paps en mams saampjes voor mij.


Wat een leuke rit is ook dit! Na peter pan zien we om de hoek een lange rij staan. Wat zou dit zijn? Het zijn de 7 dwergen op een kerstplein die klaar staan om met iedereen op de foto te gaan. Dat is leuk!! En aangezien mams de 7 dwergen ook helemaal schattig vind gaan we in de rij staan. Dit is wel bijzonder, want normaal hebben we deze characters niet in het park zo gezien…
Na 20 minuten mogen we een leuke foto met ze maken en zijn we tevreden met het resultaat.



De parade begint bijna en we pakken wat warme chocolademelk mee, dit maal geen koekjes, en gaan op zoek naar een mooi plekje…. Deze vinden we opnieuw in frontierland en ditmaal kan ik de wagens perfect zien aankomen en kan paps op een muurtje staan om te filmen. Dus parade kom maar op! en wat een parade!!! WOW, echt helemaal top, een bijna compleet andere parade dan die van de dag en volledig op kerst gericht. Echt heel erg leuk.












We genieten op en top van deze kerstsfeer en zien nu al dat dit een goede keus is geweest om deze avond te doen.  De parade duurt maar liefst bijna een half uur! En dat vonden we ook behoorlijk lang. we zijn behoorlijk koud geworden en gaan nogmaals even binnen zitten met warme chocola en onze gesmeeerde boterhammen (wat kun je die missen zeg…, zeg maar niets, we zijn echt hollanders)
Na een prima diner gaan we op weg naar dombo, want daar wil mams met paps in, jaja het kind in hen wordt naar boven gebracht, plus dat ik er niet in kan want daar wordt ik echt kotsmisselijk in.

Na deze rit lopen we door naar winnie the pooh waar we ook zo in kunnen stappen. Toch nog maar een ritje in mams favoriete attractie. En we genieten weer…. Ondanks dat we even vast komen te zitten ;-)

Als we er uit komen zijn we net op tijd om het vuurwerk aan de andere kant van het kasteel te bekijken. En tot onze verbazing is het vuurwerk ook een andere show dan op de normale avonden. Het is een ander verhaal, over de feestdagen natuurlijk, en er zit ander vuurwerk in, onder ander figuurvuurwerk (helaas dit niet zo goed op de foto)



Dit is wel echt een mindere plek om het vuurwerk te bekijken omdat we continu van de ene naar de andere kant moeten kijken, want het een wordt naast het kasteel afgestoken en het andere achter het terrein bij dumbo… dus dat is heen en weer kijken. Maar ondanks dat vinden we het opnieuw prachtig.
Na het vuurwerk halen we bij tomorrowland weer wat warme chocomelk, want we zijn behoorlijk koud geworden en lopen we naar het kasteel..

Want hier gaat ook een speciale kerstshow plaats vinden. Holiday wishes. En van de dagshow hebben we ook enorm genoten dus we zijn benieuwd. We arriveren een kwartier voor tijd en mensen staan aan mainstreet al klaar voor de volgende parade, herhaling van de eerste op de avond, een uur van tevoren. Hierdoor hebben we een prima plekje vooraan en komen we weer eens in gesprek met een amerikaans gezin uit new york. Het valt me op dat de amerikanen graag praten met andere mensen en erg vriendelijk en open in bepaalde opzichten zijn. Ze willen graag anderen leren kennen en zo ook deze mensen. En zo vliegt de tijd opnieuw. Mams wordt nog even aan een andere man gekoppeld door het gezin en dat zorgt voor behoorlijk wat hilariteit, want paps staat een stukje verderop tegen het muurtje te leunen.
Iets later dan gepland begint er een hele gezellige muzikale show met ons favoriete disneyfiguren. Er wordt volop gezongen en het programma staat bol van verrassingen in de trant van de kerstsfeer. Mickey heeft namelijk allerlei kadootjes in de vorm van optredens voor minnie.







Veel van de figuren komen aan bod en we lachen en zingen mee met bekende kerstliedjes. Wat is dit een heerlijk gevoel. En de zeker weten dat we een heerlijke kerstmuts op ons hoofd hebben, die ons hoofd heerlijk warm houdt ;-)
De show duurt ongeveer 20 minuten en het is nu bijna half 11. Wat gaan we doen? Ik wil nog wel graag in pirates of the carribean, want die is ook nu open en als het daar net zo rustig is als in de rest van de attracties, dan is dat heerlijk. En ja hoor, we kunnen zo doorlopen naar een bootje en zitten helemaal alleen. Geen kip te bekennen.
We blijven dit toch ook weer een leuke attractie vinden, er zijn er gewoon teveel, we kunnen niet kiezen en gelukkig vanavond hoeft dat niet, want we hebben zo inmiddels behoorlijk wat attracties gedaan.
Ik ben inmiddels wel steenkoud, en we besluiten voor mams en mij handschoenen te kopen, de mijne vinden we nog ergens op een bankje en voor mams kopen we nieuwe van mickey. Paps houdt zijn handen lekker in zijn zak.
Speciaal voor deze avonden is er ook allerlei merchandise aangeschaft en we kijken dan ook even rond…

Wat leuk allemaal en er worden wat kleine dingetjes gekocht.
Een attractie die vanavond ook open is en die we nog helemaal niet gedaan hebben is the haunted mansion. Vooral omdat die normaal niet zo favoriet is, maar ja aangezien we toch nog tijd hebben en het rustig is besluiten we deze toch maar mee te pakken. We moeten hier toch nog 10 minuten wachten maar dat is de attractie dan ook wel waard. Hij is veel uitgebreider dan in parijs en de rit voert ons door een bibliotheek, een zolder een kerkhof en het hele huis. We kijken ons ogen uit en er zitten ook behoorlijk wat schrikmomenten in. gelukkig zit mams naast me ;-) paps ligt achter ons te pitten, want de rit bleef ook nog een behooorlijke tijd stil staan. Daar hebben ze vanavond toch behoorlijk veel last van.
Na het spookhuis lopen we door naar tomorrowland waar we de laatste show van vanavond willen gaan bekijken.
Het is inmiddels 10 over half 12 en de show begint om kwart voor 12, maar toch besluiten we nog 1 keeer buzz lightyear te doen en nu kunnen we helemala zo instappen. Er is niemand in de attractie. Opnieuw wint paps…… :-( helaas voor mij.
Eruit gekomen is de show al begonnen en mijn favo disney figuur doet meee, namelijk stitch…
Het begint wat slow, maar het blijkt toch wel een hele leuke, opnieuw muzikale show te zijn.
Buzz en mike zingen een kerstnummer en stitch probeert de kerstman ook naar de show te krijgen dankzij een opdracht van de showhostess, maar stitch begrijpt het verkeerd en begrijpt niet wie de kerstman is. Dit zorgt voor veel hilariteit en ik schater het uit bij het zicht op dit schattige beestje en de grappen die hij maakt. Ik ben gelukkig niet de enige ;-)
Uiteindelijk komt stitch tevoorschijn als de kerstman, want de echte kon hij niet meer vinden.




Erg leuk nog deze show en uitgeput gaan we terug naar de uitgang.
Hier laten we nog een aantal leuke foto’s schieten voor de fotopass en ook met onze eigen camera.

Bij de uitgang is het niet superdruk en we moeten even in de rij wachten bij de monorail. Wel kunnen we meteen met het eerste treintje mee. Ook in het transportcentrum hebben we veel geluk en kunnen we meteen mee.
Om kwart voor 1 zijn we bij de auto en beginnen we aan onze terugweg van een geweldige avond.
Ik heb behoorlijk veel last van mijn rug en besluit nog een warm bad thuis te nemen en ga dan ook pas laat naar bed. Rond 2 uur. Morgen vroeg op voor island of adventures…..
Wordt vervolgd….

Groetjes rebecca




5 opmerkingen:

  1. Een hele dag zeg, maar wel weer een mega leuke ervaring, zo van scrapbook into kerst.

    Jullie genieten dat is wel duidelijk..
    Veel plezier in IOA.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk uitgebreid verslag weer!

    Morgen lekker naar Harry Potter, geweldige attractie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke dag weer, da's het echte kerstgevoel he, dat je daar krijgt? Heerlijk om te lezen. Nog veel plezier verder!! groetjes van Aggie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ben benieuwd hoe je scrapbook van deze vakantie eruit gaat zien, en ik ga zeker ook de winkeltjes bezoeken die je in je blog noemt bedankt daarvoor maakt voor mij het zoeken makkelijker

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie avond wij willen proberen om zondagavond te gaan kijken of we nog kaarten kunnen krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen